Meest recente artikelen

Water! De verschillen.

Water! De verschillen. Artikel

We bestaan voor 60% uit water. Zelfs onze tanden bevatten water! Als we geen water meer drinken, overleven we amper 4 dagen. Straf he!

We zouden allemaal minstens 1,5 liter water per dag moeten drinken. Maar wat voor water kies je dan? Neem je het merk dat je bij je ouders thuis ook dronk? Neem je het goedkoopste merk uit de supermarkt? Proef je smaakverschillen?

Zo zijn er heel wat verschillen tussen kraantjeswater, mineraalwater en bronwater.

Mineraalwater

Mineraalwater is het strengst gecontroleerde water. Het mag geen chemische en microbiologische behandeling ondergaan, moet een stabiele samenstelling hebben (ongeacht de weersomstandigheden) en het moet uit de grond komen. Maar ook de bron is belangrijk: deze moet worden beschermd tegen vervuiling en besmetting en moet worden gebotteld aan de bron.

Kraantjeswater

Kraantjeswater krijgen we via het openbare leidingnetwerk. Dit water komt van de oppervlakte of uit de grond. Het ondergaat chemische en microbiologische behandelingen zodat het drinkbaar wordt. Er wordt ook een strenge controle op gedaan. Zo moet het voldoen aan een aantal normen zoals een maxiumgehalte aan chloor. Wat niet verboden is, is de aanwezigheid van resten van ontsmettingsmiddelen of andere moleculen of verontreinigde stoffen.

Bronwater

Bronwater is qua chemische parameters vergelijkbaar met kraantjeswater. Het is drinkbaar grondwater dat niet behandeld werd. In vergelijking met mineraalwater kan de samenstelling ervan na verloop van tijd veranderen.

Welk soort water drink jij?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen