Meest recente artikelen

Drankjes om mee naar school te nemen

Water, melk of een sapje?

Drankjes om mee naar school te nemen Artikel

Wat krijgt jouw kind te drinken op school? Kopen ze iets op school of geef je ze zelf drankjes mee. Als je voor het tweede kiest, is water nog steeds de beste optie. Maar wat geef je ze ter afwisseling?

Kinderen vanaf 6 jaar moeten dagelijks 1,5 liter per dag drinken. De absolute aanrader blijft natuurlijk water. Ouders kiezen helaas nog altijd te vaak voor gesuikerde dranken voor hun kinderen. Daarom zeten we enkele alternatieven op een rijtje.

Water

Geeft je kind nooit commentaar als je het gewoon water geeft? Houden zo! Als ze snakken naar afwisseling kan je ook proberen om bruiswater te geven.

Water is de beste dorstlesser en bevat ovendien geen suiker. De kinderen mogen er zoveel van drinken als ze willen!

Gearomatiseerd water

De samenstelling van gearomatiseerd water hangt sterk af van het merk. Meestal zijn ze wel gezoet met suiker of een andere zoetstof. Daarom is het beter om zelf gearomatiseerd water te maken voor je kinderen. Dat doe je door simpelweg wat schijfjes citroensinaasappelpartjes of ander fruit of kruiden toe te voegen aan een flesje drinkwater.

Enkele lekkere ideetjes:

Melkdrankjes

Als je voor melk kiest, ga je best voor halfvolle melk, calciumverrijkte sojadranken of karnemelk.  Deze drankjes zorgen naast de iname van vocht ook voor essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, calcium en vitamine B.

Let op met chocomelk, fruitmelkdrankjes en fantasiesojadranken. Zij bevatten immers veel suiker.

Fruitsap en groentesap

Zowel groentesap als vers en ongezoet fruitsap zouden alleen af en toe een glas water mogen vervangen. Fruitsap bevat immers evenveel suiker als frisdrank, al krijgt fruitsap wel de voorkeur op frisdranken; omwille van de vitaminen.

Ter afwisseling kan je één keer per week een klein flesje fruit- of groentensap meegeven aan je kinderen.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen