Meest recente artikelen

Bakkerijen die je niet mag missen

Bovenste beste brood

Bakkerijen die je niet mag missen Artikel

Kun jij ook zo genieten van een vers brood in de ochtend, met lekkere koffiekoeken en een baguette? Dan wil je deze bakkerijen zeker niet mislopen! Van Antwerpen tot Brussel, van ambachtelijk tot artisanaal: wij verzamelden alvast vier adresjes die zeker eens een bezoekje waard zijn.

Bloemberen (Antwerpen)

Jony Overdijk baat samen met haar partner Nick Symons en Niels van Heertum zuurdesembakkerij Bloemberen uit in Borgerhout.

Boekenberglei 284, 2100 Antwerpen – facebook.com/Bloemberen

Broodbroeders (Mechelen)

Bij Broodbroeders in Mechelen werken ze samen met een artisanale molenaar uit Sint-Joris-Weert. Verder zijn tijd en passie de belangrijkste ingrediënten. Je kunt hier ook regelmatig workshops volgen.

Sint-Katelijnestraat 59, 2800 Mechelen – broodbroeders.be

Brijosh (Tongeren)

Brijosh is de ambachtelijke bakkerij van Johan en Gert Haiverlain. Het brood wordt gebakken met natuurlijke desem en oergranen zoals emmer, einkorn en kamut: 100% natuurlijk, lokaal geteeld en biologisch graan gemalen op steen met de watermolen.

Blaarstraat 99, 3700 Tongeren – facebook.com/Brijosh

Boulengier (Brussel)

Vlak bij de Hallepoort vind je een van de hipste bakkerijen van Brussel: Boulengier. Twee jonge Brusselaarts werken hier sinds 2018 samen met een artisanale bakker uit Normandië. Het resultaat zijn grote rustieke desembroden en prachtige baguettes. Je kunt hier ook terecht voor een lekkere lunch met belegde broodjes en quiche.

Jean Volderslaan 11, 1060 Sint-Gillis – monboulengier.be

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen