Meest recente artikelen

Wat is een vegetarisch gerecht dat toegankelijk is voor het hele gezin?

Veggie voor het hele gezin

Wat is een vegetarisch gerecht dat toegankelijk is voor het hele gezin? Artikel

Wil je graag een vegetarisch potje koken, maar ben je bang dat het niet in de smaak zal vallen? Wij vroegen Karolien Olaerts naar een vegetarisch recept dat gesmaakt wordt door jong en oud.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Dit keer: hoe kan je experimenteren met veggie vervangers voor het hele gezin?

Het antwoord van Karolien

"Er zijn twee types veggie vervangers waar je heel snel mee vertrokken bent en die – naar mijn ervaring – zelfs door vleeseters gesmaakt worden: plantaardige kipstukjes en plantaardig gehakt. Omdat er erg veel verschillen bestaan qua smaak en textuur, heb ik zo mijn favoriete merken. Kipstukjes koop ik steeds van het Belgische Greenway. Zelfs mijn schoonouders, beide 70-plussers, zijn ervan onder de indruk! Ik gebruik de stukjes in een wok, curry of in mijn vol-au-veggie.

Onder het gehakt heb je twee soorten: rulgehakt, dat al gebakken is, en kneedgehakt, dat eruitziet als rauw gehakt. Het rulgehakt is handig voor een spaghettisaus of chili sin carne. Hiervoor neem ik steeds het seitangehakt van het huismerk van Delhaize. In het recept hieronder gebruik ik kneedgehakt, waar je zelf balletjes of burgers van kunt maken. Mijn favorieten zijn de versies van Greenway en Delhaize. Het fijne aan deze alternatieven is dat je je vaste recepten met kip of gehakt uiterst makkelijk kunt 'veganizen'. Bovendien zijn deze veggie varianten, naast planeet- en diervriendelijk, ook erg voedzaam: ze zijn rijk aan eiwitten en bevatten amper verzadigd vet. Een win-win!"

Met dit recept scoor je altijd

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen