Recept

Tortellini-tomatensoep met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Karolien Olaerts: “Met plantaardige kipstukjes of gehakt kun je je vaste recepten met kip en gehakt heel makkelijk ‘veganizen’”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een kookpot en roerbak de ui tot hij glazig wordt. Spoel intussen de wortelen en de selder en snij ze in kleine blokjes. Voeg ze bij de ui en laat de groenten stoven. Snij ook de paprika in kleine blokjes en voeg ze toe. Pers de knoflook erbij en laat alles 5 minuten op een zacht vuur garen. Roer regelmatig om.

  2. 2

    Voeg de gedroogde kruiden bij de groenten en laat ze 1 minuut meebakken. Doe er de tomatenpuree bij en laat ook deze enkele minuten bakken. Voeg de tomatenblokjes en het hete water toe en kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Laat de soep minstens 5 minuten pruttelen.

  3. 3

    Maak de balletjes. Hak de peterselie fijn. Stort het veggie gehakt in een kom en voeg de peterselie en de gedroogde kruiden toe. Kruid met versgemalen zwarte peper. Meng de ingrediënten met een vork en rol 24 kleine balletjes van het gehakt. Bak de balletjes enkele minuten in de rijstolie tot ze een mooi kleurtje krijgen.

  4. 4

    Spoel de spinazie en zwier ze droog. Doe de melk en de pesto bij de soep en roer om. Stort de tortellini en de spinazie in de soep en zet het vuur uit. Laat de tortellini in 2 à 3 minuten garen en laat de spinazie slinken. Schep de balletjes door de soep en serveer ze met de extra pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tortellini-tomatensoep met balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!