Meest recente artikelen

Mmm, die heerlijke geur van kraakvers brood

Bak je eerste brood in een handomdraai

Mmm, die heerlijke geur van kraakvers brood Artikel
Advertorial

Wat je zelf doet, doe je beter! En dat geldt ook voor versgebakken brood. Bij de eerste hap proef je het meteen: de krokante korst, het zachte kruim, de sublieme smaak… En dat allemaal na heel wat plezier én bakgemak in je eigen keuken. Voor jouw brood gaat het hele gezin met een smile van oor tot oor aan tafel!

Het Belgische merk Niamh inspireert je met makkelijke bakmixen om creatief en heerlijk brood te bakken in je eigen keuken. Je voegt slechts 1 tot 4 ingrediënten toe en je bent vertrokken. Leuk extraatje: alle Niamh broodmixen hebben een nutriscore A. Ze bevatten gezonde voedingsstoffen zoals vezels, haver, vitamine D, chiazaden… Je eigen brood bakken met Niamh is dus niet alleen buitengewoon lekker, maar ook gezond.

Bak je eerste brood in een handomdraai

1. Neem je Niamh All-in mix erbij. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en kneden maar.

2. Door te kneden ontstaan er gluten die het deeg rekbaar maken en het later doen rijzen. Kneed 20 min. met de hand of 10 min. met de keukenrobot.

3. Dek je deeg af met een theedoek en laat het 40 min. rijzen. Door te rijzen krijgt het deeg zijn zachte structuur en lekkere smaak.

4. Druk je deeg plat om de lucht eruit te laten, geef je brood de gewenste vorm, leg op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat opnieuw 40 min. afgedekt rijzen.

5. Verwarm je oven voor en zet je brood erin. Zowel de temperatuur als de duur staan aangegeven op de verpakking van de Niamh All-in mix. Tijdens het bakken vult je huis zich met geurende aroma's. Heerlijk, toch?

Bak in 1-2-3 een feestelijk kerstboombrood

1. Voor dit recept gebruik je een Niamh All-in mix of een Niamh Tradition mix naar keuze. Bereid het deeg zoals vermeld op de verpakking. Dek je deeg af met een theedoek en laat het 40 min. rijzen.

2. Verdeel je gerezen deeg in 32 bolletjes. Schik ze op een bakplaat met bakpapier in de vorm van een kerstboom.

3. Meng 8 el olijfolie met fijngehakte verse basilicum en peterselie. Strijk dit heerlijk geurende mengsel over de bolletjes.

4. Bestrooi de kerstboom met parmezaan en laat je kerstboomdeeg 40 min. onbedekt rijzen.

5. Bak je kerstboombrood in 25 à 30 min. af in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Bak een brood met vijgen en noten in cocotte

1. Voor dit recept gebruik je een Niamh All-in mix of een Niamh Tradition mix naar keuze. Bereid het deeg zoals vermeld op de verpakking. Dek je deeg af met een theedoek en laat het 40 min. rijzen.

2. Rooster 25 g geschaafde amandelen in een droge pan en hak 25 g cashewnoten, 25 g walnoten en 70 g droge vijgen fijn. Meng onder elkaar.

3. Druk het deeg plat en snijd het in stukken. Meng er de noten en vijgen onder. Bol je broodje op tot de gewenste vorm.

4. Neem een cocotte met een diameter van 23 cm. Bekleed met een dubbele laag bakpapier en leg er vervolgens het deeg in. Laat het 40 min. afgedekt rijzen.

5. Verstuif wat water over het deeg met een waterspray en zet de cocotte 20 min. in een voorverwarmde oven van 250 °C.

6. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 °C en laat je brood 10 min. zonder deksel verder bakken.

Ontdek alle Niamh mixen en inspirerende recepten op niamhbaking.com.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen