Meest recente artikelen

Feestelijke kerstbrunch met lekker lichte gerechten van Sandra Bekkari

Sana & Santa

Feestelijke kerstbrunch met lekker lichte gerechten van Sandra Bekkari Artikel

Er is niets waar Sandra gelukkiger van wordt dan haar hele familie samen rond de tafel, zéker met kerst. Steek het haardvuur aan, zet de playlist van Sandra Bekkari op en geniet van deze gezonde gerechten tijdens je kerstbrunch.

Sandra Bekkari houdt van een kerstbrunch met de hele familie. Ontdek waar ze nog aan denkt met kerst, welke muziek ze draait én wat er op tafel komt. Inclusief de recepten.

Voorpret: plannen maken

Sandra: "Ook het plannen maakt voor mij deel uit van het feest. Vroeger maakte oma alles klaar voor Kerstmis, maar omdat zij wat ouder wordt, nemen wij het feest de laatste jaren in handen. We zijn intussen met een grote bende en verdelen de taken, zodat het voor iedereen leuk blijft. In oktober zijn we met de hele familie naar de Ardennen getrokken. Daar doen we dan samen boodschappen en koken we ook samen. Het perfecte moment om de plannen voor kerst te bespreken. Dit jaar vieren we feest op kerstdag, met een uitgebreide kerstbrunch. Ik kijk er al naar uit!"

Boom spotten

"We wonen op amper een kilometer van een veld waar er kerstbomen gekweekt worden, en elk jaar gaan we daar onze boom uitkiezen. Maar eigenlijk begint de voorpret al veel vroeger: het hele jaar door werp ik tijdens het voorbijrijden een blik op het veld, om mijn favoriete boom al te spotten. Voor mij dus geen plastic exemplaar, maar wel een echte, heerlijk ruikende boom!"

Familie boven

"Bij ons draait kerst vooral rond gezelligheid. Ik zou het niet echt het legenestsyndroom durven te noemen, maar sinds Anna op kot zit, waardeer ik de momenten met de hele familie samen nog meer. Ze zijn extra bijzonder en ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten. Tijdens de feestdagen proberen we echt de tijd te nemen voor elkaar en te ontspannen. Het gezin wordt ook steeds groter, want intussen hebben ze allemaal een lief, hé!" (lacht)

Sandra Bekkari kerstbrunch

Drukke bende

Sandra: "We hebben geluk dat iedereen in onze familie goed met elkaar overeenkomt. We zijn natuurlijk een nieuw samengesteld gezin, maar de vriendin van Andreas, de zoon van Peter, is een jeugdvriendin van Josefien, en ook Andreas en de vriend van Josefien kunnen goed met elkaar opschieten. Dat maakt het een drukke, maar fijne en gezellige bende."

Music maestro!

"Bij ons in de familie is muziek erg belangrijk. Peter speelt in een band en met Josefien en Andreas hebben we ook nog eens twee dj's in huis! Voor ons weinig cliché kerstmuziek, maar eerder rustige 'chillmuziek', zoals wij dat thuis noemen."

Overal lichtjes

"Het is niet zo dat ik bergen kerst­decoratie heb, maar ik maak het wel graag sfeervol. De kersttafel kleed ik graag subtiel aan met mooi textiel en gekleurde glazen. We houden thuis ook erg van lichtjes. Vooral Josefien is er dol op. Je ziet haar glunderen wanneer we de kerstlampjes aansteken. Zelf hou ik van warme materialen en veel kaarsen. Ze zorgen voor een warme gloed op de feesttafel."

Goed in je vel

"Ja, ook ik eet misschien wel anders en wat meer tijdens de feestdagen, maar dat is helemaal oké. De eindejaarsfeesten draaien vooral rond genieten en samenzijn. Het gaat er niet om wat je eet tussen Kerstmis en nieuwjaar, maar wel tussen nieuwjaar en kerst. Bovendien is het een levensstijl voor ons allemaal en is het een gewoonte om lekker, maar ook gezond te eten en te bewegen."

Frisse neus

"We eten dan wel wat andere, luxueuzere producten en wat meer hapjes en desserts, maar we houden evengoed van een mooie wandeling op kerstdag of tijdens de kerstvakantie. Ook tijdens de koude wintermaanden loont het om eens naar buiten te trekken, om de frisse lucht op te snuiven en te bewegen. Nadien warm je jezelf weer lekker op met een warm drankje, zoals een kruidige chai latte."

Tijd voor cadeautjes

"Ik heb niet echt een cadeautjes­strategie. Elk jaar denk ik: ik ga er vroeger aan beginnen, maar vaak zijn er dan toch nog last minute dingen. Zo gaat dat bij iedereen, toch? Ik probeer wel altijd iets persoonlijks te kiezen. Peter is daar nog beter in. Hij schrijft altijd voor iedereen een kaartje met een persoonlijke boodschap of anekdote."

Dit maakt Sandra Bekkari voor de kerstbrunch

Het is pas echt feest met de recepten van Sandra Bekkari voor je kerstbrunch . Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet. Nog meer inspiratie van Sandra vind je hier.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen