Recept

Yoghurt met kerstgranola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sanaproof brunchrecept van Sandra Bekkari. In een luchtdichte glazen bokaal blijft granola makkelijk enkele weken goed.

Tip van Sandra: “Je kunt de granola ook in de airfryer maken: bak hem 15 à 20 minuten op 180°C en schud hem af en toe even op”.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de pecannoten, de pompoenpitten, de havervlokken, de kaneel, het gemberpoeder en snuifje zout. Rasp de schil van de sinaasappel tot je 2 koffielepels hebt.

  2. 2

    Doe de geraspte sinaasappelschil, de ahornsiroop, de arachideolie en de notenpasta in een steelpannetje en warm op tot je een zacht mengsel hebt. Giet dit mengsel over de haver-notenmengeling en meng goed.

  3. 3

    Klop het eiwit los en meng dit onder het geheel. Giet het mengsel op een bakplaat en bak het 25 à 30 minuten in de oven, of tot alles goudbruin is. Roer af en toe om.

  4. 4

    Haal de granola uit de oven, meng er de veenbessen onder en laat alles afkoelen.

  5. 5

    Serveer de granola in glaasjes met de yoghurt en het fruit.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!