Meest recente artikelen

Zalmroze en pittig: zo maak je zelf samuraisaus

How to

Zalmroze en pittig: zo maak je zelf samuraisaus Artikel

Samuraisaus is de ideale keuze voor wie van een pittig sausje houdt. Weten waar je de beste vindt? Die komt uit je eigen keuken, met ons heerlijke recept. Zo maak je zelf de meest verrukkelijke samuraisaus...

'Samurai' doet je misschien aan Japanse krijgers denken. Omwille van de pittige sambal oelek wordt ze ook wel 'ns harakirisaus genoemd. De zalmroze saus heeft echter niets met Oosterse oorlogsvoering te maken. Het is namelijk een helemaal Belgische uitvinding. Samuraisaus is dan ook populair gezelschap voor frituursnacks en  frietjes. Ook op belegde broodjes komt ze goed tot haar recht.

Zelfgemaakt is beter

Een goede zelfgemaakte samuraisaus is niet zomaar een mix van sambal en mayonaise. Al komt het wel in de buurt. Voor de homemade variant maak je namelijk liefst zelf de mayonaise. Er gaat bovendien ook nog tomatenpuree bij. Je kunt daarnaast nog extra kruiden toevoegen. Denk aan paprikapoeder, cayennepeper of een andere pittige smaakmaker. Voor een Midden-Oosterse touch kun je de sambal vervangen door harissa.

Hét recept voor een perfecte samuraisaus

Zin gekregen in die lekker pittige samurai? Ga dan zelf aan de slag met ons ultieme recept.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen