Meest recente artikelen

Welke ovenschotel kun je vooraf klaarmaken?

Welke ovenschotel kan ik vooraf maken?

Welke ovenschotel kun je vooraf klaarmaken? Artikel

Druk, druk, druk? Dan komt een ovenschotel die je volledig vooraf kunt voorbereiden goed van pas. Je hoeft ze alleen nog in de oven te schuiven, en klaar! In elk geval een gezondere optie dan een voorverpakte lasagne.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

"Ik ben op zoek naar een ovenschotel die ik de dag voordien kan maken. Weet jij raad?"

Karolien: "Deze ovenschotel met aardappelen is heel toegankelijk en een echte crowdpleaser: je kunt de groenten immer makkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Ik kies hier voor broccoli, spinazie en prei, maar ook met bijvoorbeeld bloemkool of gebakken champignons is dit gerecht niet te versmaden! De aardappelen kun je hier niet zomaar weglaten of vervangen. Kies voor bloemige aardappelen. Die zijn rijk aan zetmeel en binden beter met de room. Zo creëer je samenhang en geef je de schotel smeuïgheid. Een ideaal gerechtje om op voorhand te maken en na een drukke werkdag snel van te kunnen genieten."

Probeer Karoliens recept

En lees ook deze tips

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen