Recept

Jachtschotel met kalfsgehakt en zoete aardappelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kids will love it: zoete aardappelpuree + gehakt is namelijk een echte kinderfavoriet. Wil jij het zelf iets pittiger maken, voeg dan paprikareepjes toe aan het gehakt in plaats van wortel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de sjalot. Schraap de wortelen en snij in kleine blokjes. Snij de dadels in reepjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit er de sjalot in. Voeg de wortelen toe en schep goed om. Laat 5 minuten op een zacht vuur stoven en schep goed om. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en komijn. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de dadels toe.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat een uitdampen. Pureer met een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout tot een smeuïge puree

  3. 3

    Boen de appelen schoon, verwijder met een appelboor het klokhuis en snij met een mandoline of scherp mesje in flinterdunne plakjes.

  4. 4

    Schep het gehakt in een beboterde ovenschaal, leg er de appelplakjes op en bedek met een laagje puree. Bestrooi met de kaas, een handje paneermeel en vlokjes boter. Schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!