Eend met portosaus

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bestrijk de eend aan de binnen- en buitenkant met gesmolten boter en kruid met peper en zout. Leg ze op een rooster en zet 2 uur in de oven. Zet er een schaal onder om het vet op te vangen.

  3. Pel en snipper de uien. Fruit ze in olie. Blus met de wijn, porto en bouillon. Laat tot de helft inkoken.

  4. Bind de saus met maïszetmeel en breng op smaak met peper en zout. Serveer de eend met een lepel saus.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Reegebraad met portosaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Ossenhaas met bospaddenstoelen en mosterd-portosaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Eend met broccoli en pompelmoes

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Spiesje met appel, vijg en gerookte eend