Eend met portosaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eend met portosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Prima match met savooikool

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Bestrijk de eend aan de binnen- en buitenkant met gesmolten boter en kruid met peper en zout. Leg ze op een rooster en zet 2 uur in de oven. Zet er een schaal onder om het vet op te vangen.

  3. 3

    Pel en snipper de uien. Fruit ze in olie. Blus met de wijn, porto en bouillon. Laat tot de helft inkoken.

  4. 4

    Bind de saus met maïszetmeel en breng op smaak met peper en zout. Serveer de eend met een lepel saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Bestrijk de eend aan de binnen- en buitenkant met gesmolten boter en kruid met peper en zout. Leg ze op een rooster en zet 2 uur in de oven. Zet er een schaal onder om het vet op te vangen.

  3. 3

    Pel en snipper de uien. Fruit ze in olie. Blus met de wijn, porto en bouillon. Laat tot de helft inkoken.

  4. 4

    Bind de saus met maïszetmeel en breng op smaak met peper en zout. Serveer de eend met een lepel saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.