Recept

Reegebraad met portosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt wat boter in een stoofpan. Laat het vlees er rondom in kleuren. Pel en snipper intussen de sjalotten en doe ze bij het vlees. Stoof ze glazig. Blus met balsamicoazijn en laat inkoken tot de azijn verdampt is, ongeveer 5 minuten. Bevochtig het vlees vervolgens met de porto en doe er enkele salieblaadjes bij. Zet een deksel op de pan en laat 30 minuten garen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het kapje van de appelen en hol ze uit. Zet opzij. Maak ondertussen een compote van veenbessen. Smelt een klontje boter in een stoofpan en voeg de veenbessen en de suiker toe. Laat op een zacht vuurtje garen. Vul de appelen met de veenbessencompote. Doe ze in een ingevette ovenschaal en zet 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Neem het gebraad uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zeef het braadvocht in een pannetje en voeg 25 g boter in vlokjes toe. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Serveer het gebraad in plakken, met de portosaus, gevulde appeltjes en aardappelkroketten. Werk af met blaadjes salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Reegebraad met portosaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!