Meest recente artikelen

Maak indruk op je gasten met het heerlijk feestmenu van Sven Ornelis

Kalfsvlees in de hoofdrol

Maak indruk op je gasten met het heerlijk feestmenu van Sven Ornelis Artikel

Samen met Lekker van bij ons

Tijdens deze eindejaarsfeesten verwent Sven Ornelis, aka de Would Be Chef ons met een makkelijk en feestelijk menu. Op het dessert na, met speculoos, karamel en appeltjes, speelt kalfsvlees van bij ons de hoofdrol in alle gerechten van zijn menu.

Sven is fan van kalfsvlees en kookt super graag met dit heerlijk, subtiel, en lekker stukje vlees.

Sven: "Ik koop mijn kalfsvlees altijd bij De Vleeshouwerij in Knesselare, verklapt Sven. Een slager die zijn eigen dieren heeft en er een erezaak van maakt om het beste vlees te verkopen. En ja, als het product goed is, smaakt het altijd (lacht)."

We starten met een licht pittige tartaar van kalfsvlees, salade van kingcrab en Royal Belgian Caviar.

Sven: "Ik vind dit een geweldig feestrecept, licht en toch super feestelijk. Als je een mooi lokaal product in zijn waarde laat en combineert met een paar andere edele ingrediënten kun je hele mooie dingen bereiken. De combinatie van kingcrab en kaviaar is gewoon hemels. Vergeet wel niet het kalfsvlees goed te kruiden. Kalfsvlees is bijzonder zacht van smaak en vraagt best wat kruiding."

Als tussengerecht kiest Sven voor een traag gegaarde Vitello tonnato met verse truffel.

Sven: "Ik laat mijn kalfsvlees heel langzaam sous vide garen in de stoomoven samen met lekker verse kruiden zoals rozemarijn. Ik kies voor een mooie kalfsfilet of kalfsmuis. Heerlijk mals!"

Helemaal in het teken van de Europese campagne 'Met kalfsvlees smaakt het nog beter' verrast Sven voor het hoofdgerecht met gestoomde buns met pulled kalfsvlees, gepekelde rode ui en jalapeño mayonaise.

Sven: "Maak een lekkere bouillon klaar boordevol verse kruiden en laat daarin het kalfsvlees minstens 3u heel zachtjes garen. De bouillon kan je trouwens zeven en bewaren. Super basis voor de heerlijkste sauzen"

Op zoek naar nog meer overheerlijke recepten met kalfsvlees?

Surf dan naar de www.gekopkalfsvlees.be website.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen