Meest recente artikelen

Mosselen met Kameleon Tripel van Den Hopperd

My way

Mosselen met Kameleon Tripel van Den Hopperd Artikel

Twintig jaar geleden al bracht Bart Desaeger van Brouwerij Den Hopperd zijn eerste brouwsel op de markt, na een opleiding tot laborant aan de brouwerijschool in Gent. “Niet veel later begon ik thuis zelf te brouwen”, vertelt hij. “De brouwketels werden al snel te klein en dus ging ik op zoek naar iets groters.

Ik kwam terecht bij Brouwerij Piessens in Temse, waar brouwketels én een bottelarij te koop stonden. Ik verhuisde de hele installatie naar Ramsel en bracht alles onder in een voormalige hoeve met een bescheiden terrasje.

Mosselen met Kameleon Tripel van Den Hopperd

In 1996 opende Den Hopperd haar deuren en datzelfde jaar stroomde het eerste Kameleonbier uit de tanks.” De naam Kameleon verwijst naar één van de belangrijkste kenmerken van een brouwerij als Den Hopperd: geen enkel biertje heeft identiek dezelfde smaak, de verschillende brouwsels zijn dus een beetje als een kameleon.

“Al van bij het begin houd ik mij aan de aloude brouwtradities”, legt Bart uit. “Ik gebruik uitsluitend natuurlijke producten en geen additieven. Én ik zweer bij biologisch geteelde grondstoffen als basis voor mijn bieren. De ingrediënten – mout, hop en gist – zijn biologisch geteeld, zonder schuimmiddelen.”

Intussen verhuisde Bart naar Westmeerbeek en startte daar begin dit jaar samen met zijn partner An met een eetcafé: Den Happerd. “Elke vrijdag duik ik er achter het fornuis”, vertelt An. “Op vrijdagavond wordt Den Hopperd dus even Den Happerd!”

Brouwerij Den Hopperd is een kleine ambachtelijke en onafhankelijke brouwerij gespecialiseerd in biologische bieren. Onder de naam Kameleon zijn verschillende bieren beschikbaar: Amber, Ginseng, Tripel, Donker en Saison. Daarnaast brouwt Bart sinds enkele jaren ook Cannabier, op basis van kemp.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen