Recept

Feestelijk gegratineerde mosseltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen. Pel en snipper de ui en stoof enkele minuten aan in boter. Voeg de mosselen toe, schep om en blus met het bier. Zet het deksel op de pan en laat garen tot alle schelpen open zijn. Schud regelmatig op. Giet de mosselen af en vang het kookvocht op. Zeef het en bewaar 100 ml.

  2. 2

    Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer tot een roux. Voeg al kloppend de melk en het mosselvocht toe en blijf roeren tot de saus indikt. Voeg de Oud Brugge-kaas toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Verwarm de ovengrill voor. Maak de schelpen los. Leg de helften met de mosselen in een ovenschaal. Lepel over elke mossel een beetje kaassaus.

  4. 4

    Meng de peterselie met de panko en wat olijfolie en bestrooi er de mosselen mee. Zet de schotel 5 à 10 minuten onder de grill. Serveer meteen.

  5. 5

    EEN GOED BEGIN
    Met dit aperitiefhapje maak je iedereen blij. Niets van de heerlijke smaken gaat verloren: je stoomt de schelpen met een flinke geut Palm en gebruikt dan de bierjus voor de kaassaus. De pittige smaak van de gerijpte Oud Brugge maakt het helemaal af. Het ideale begin van een heerlijke avond.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Feestelijk gegratineerde mosseltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!