Meest recente artikelen

RECEPT: lauwe salade van gegrilde groenten, mozzarella en yoghurtdressing

Licht op het bord, goed voor de vertering!

RECEPT: lauwe salade van gegrilde groenten, mozzarella en yoghurtdressing Artikel

Advertorial

De herfst loert al om de hoek. We willen nog even de herinnering aan de zomer vasthouden, maar verlangen ook al stiekem naar de winter. En dat vertaalt zich ook op ons bord. Zo is een lauwe salade perfect voor dit tussenseizoen.

Voordat we opnieuw overschakelen op winters comfortfood, genieten we nog even na van de lichtheid van de zomer met een salade van gegrilde groenten, mozzarella en yoghurtdressing. Een slimme combinatie van gegaarde groenten en lactosevrije producten.

Licht op het bord, goed voor de vertering!

De vertering van lactose kan je lichaam – door de suiker in de melk – in de war brengen. Door te kiezen voor lactosearme ingrediënten of andere alternatieven verlicht je je spijsvertering, maar krijg je wel nog altijd de nodige energie via je voeding binnen. Zo heb je minder last van een opgeblazen en vermoeid gevoel na het eten. Voor deze salade hebben we gekozen voor de mozzarella en de yoghurt van Dilea. Dit merk biedt lactosevrije producten met de smaak én voedingsstoffen van gewone zuivel. Te koop in de supermarkt!

Bovendien zijn bepaalde groenten moeilijker verteerbaar dan andere. Dat is bijvoorbeeld het geval van paprika's. De vertering ervan kan vaak heel lang duren, waardoor sommige mensen ze liever gewoon van het menu schrappen. De grote boosdoeners zijn het vel en de zaadjes. Daarom kan je deze best verwijderen.

Deze lauwe salade van gegrilde groenten, mozzarella en yoghurtdressing tover je in amper 30 minuten op tafel. Als lunch of avondeten, voor vandaag of morgen, alleen of in gezelschap … Alles kan!

Lauwe salade van gegrilde groenten, mozzarella en yoghurtdressing

Bereidingstijd: 30 minuten

 Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 rode ajuinen
  • 250 g kerstomaten
  • 200 g rucola (sla)
  • 4 bollen Dilea mozzarella
  • 250 g Dilea yoghurt natuur
  • Handvol verse kruiden
  • 1/2 bosje koriander
  • Olijfolie
  • 1 teentje look
  • Peper, grof zout en oregano

Bereiding:

  1. Was de groenten. Snijd de courgette en de aubergine in schijfjes van maximaal 0,5 cm dik. Borstel de groenteschijfjes in met olijfolie en kruid af met peper en grof zout.
  2. Gril de groenten zo'n 2 minuten op een hoog vuur in een grillpan. Draai ze halverwege om. Je kunt de groenten ook grillen in de oven: zo'n 10 minuten op 200°.
  3. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de paprika's met de bolle kant naar boven op. Zet de paprika's zo'n 10 minuten onder de gril tot het vel ongeveer overal (echt zwart) verbrand is. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Je kunt het vel nu gemakkelijk verwijderen en de paprika's in stukken snijden.
  4. Snijd de rode ajuinen in ringen. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met olijfolie. Laat de ajuinen zo'n 10 minuten in de oven op 180° garen tot ze beginnen te kleuren. Leg er de laatste 5 minuten de gehalveerde kerstomaten bij. Schep de groenten regelmatig om.
  5. Voor de yoghurtdressing meng je de yoghurt, 2 el olijfolie, de versnipperde verse kruiden, de geperste look, peper en zout. Is de textuur iets te vast, voeg dan een klein beetje water toe.
  6. Schep de gegrilde groenten onder elkaar en voeg de rucola toe. Kruid met peper, zout en oregano.
  7. Wil je de salade meteen serveren, houd de groenten dan warm in de oven op 50°. Of warm ze de volgende dag nog even kort op in de microgolfoven.
  8. Verdeel de groenten over 4 diepe borden en leg er in het midden een bol mozzarella op. Giet een beetje olijfolie over de la mozzarella en kruid af met peper, zout en oregano. Werk de lauwe salade af met de yoghurtdressing en grof gesneden verse koriander.

Lekker en licht verteerbaar! Smakelijk!

Ontdek het Zero Lactose gamma op Dilea.be.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen