Meest recente artikelen

De lekkerste sangria maak je zelf!

Vakantiesfeer op je eigen terras

  • Deel dit artikel:
De lekkerste sangria maak je zelf! Artikel

Vraag ons welk zomers drankje niet mag ontbreken op een feestje, en wij zeggen: sangria. Wel zelfgemaakt natuurlijk, want dat is altijd het lekkerste.

Hoewel je tegenwoordig in elke supermarkt kant-en-klare sangria kunt kopen, maken wij ‘m toch het liefste zelf. Omdat je dan het recept helemaal naar je hand kunt zetten, als je maar de basisdranken respecteert.

Op basis van cava of rode wijn?

De originele sangria wordt gemaakt op basis van rode wijn. Daar komt trouwens ook de naam vandaan: sangria verwijst naar sangre, en dat betekent bloed. Een bloedrood drankje, dus. Kies als basis liefst voor een Spaanse rode wijn zoals rioja of tempranillo. Verder gaat er ook citruslimonade, witte vermout, triple sec of cointreau, brandewijn of cognac en suiker naar smaak bij. En fruit natuurlijk: kies voor stevige soorten zoals sinaasappel, perzik, appel, citroen … Werk het drankje af met ijsblokjes. Eventueel kun je het drankje enkele uren van tevoren maken: voeg dan op het laatste moment de limonade en de ijsblokjes toe. Hou er wel rekening mee dat de alcohol sterker doorsmaakt als je ‘m langer laat staan. Je serveert sangria altijd in een karaf of punchbowl, nooit per glas: het is het ideale drankje om te delen.

Karaf en 6 onbreekbare glazen van Guzzini Libelle Lekker Shop

Deze set van een karaf met 6 onbreekbare glazen van Guzzini koop je in de Libelle Lekker Shop.

Mag het wat feestelijker? Gebruik dan cava in plaats van rode wijn, en een scheutje ananassap in plaats van citruslimonade (de cava zorgt nu voor de bubbels). Werk af met stukjes fruit, een kaneelstokje en ijsblokjes, natuurlijk.

Set 6 glazen met karaf in glas Libelle Lekker Shop

Deze set van een glazen karaf met 6 glazen koop je in de Libelle Lekker Shop.

Probeer onze recepten!

Liever sangria zonder alcohol?

Sangria bevat behalve wijn ook sterke drank en daardoor behoorlijk wat alcohol. Maar het gaat binnen als limonade, gevaarlijk! Wil je liever een alcoholvrije variant maken, dan kan dat gelukkig ook.

Of een speciale sangria?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen