Meest recente artikelen

Tarbot bereiden: de toptips van Ilse

Onze Libelle Lekker-chef deelt haar tips

  • Deel dit artikel:
Tarbot bereiden: de toptips van Ilse Artikel

Tarbot is een echte feestvis... en hij is nu ook op z’n allerbest! Maar niet iedereen durft eraan te beginnen. Libelle Lekker-chef Ilse heeft al jaren een viswinkel en een foodstudio en is dus dé visexpert. Met haar tips lukt het je sowieso!

Zo herken je tarbot

Tarbot lijkt op griet, maar is lekkerder en ook wel wat prijziger. Deze feestvis is het allerlekkerst in de herfst en de winter.
Je herkent ‘m aan de stippen op het vel en de wat rondere vorm. Om te houden: tarbot met de ‘o’ is ‘ronder’ dan een griet.

Bereiden

Je koopt deze vis in moten of filets. Bij moten gaar je hem op de graat. Je kunt checken of hij gaar is door met een vork tot aan de graat te steken. Als hij makkelijk loskomt, is hij gaar.

Hoe verser hij is, hoe moeilijker het is om de garing juist te krijgen. Goed opletten dus!

Lees ook…

De lekkerste recepten met tarbot

  • Deel dit artikel:
Alles over Ilse D'hooge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen