Meest recente artikelen

Dit wereldse kerstmenu maak je op voorhand

Boordevol smaak

Dit wereldse kerstmenu maak je op voorhand Artikel

Experimenteer je graag met verschillende smaken en buitenlandse keukens? Dan is dit werelds kerstmenu perfect. Je kan heel wat vooraf maken, waardoor je de avond van het feest lekker kunt ontspannen.

Voorgerecht: gemarineerde zalm met wakame en spicy mayonaisecrème

De zalm kun je 1 à 2 dagen op voorhand pekelen en koel wegzetten. Dan hoef je 'm enkel nog in plakjes te snijden en af te werken op de bordjes.

Tussengerecht: miso-shiitakesoep met gerookte eendenfilet

De misobasis voor de soep kun je op voorhand maken en ook de groenten kun je al roerbakken. Doe ze nog wel niet samen, want dan zullen de groenten niet meer knapperig zijn bij het serveren. Hou dus alles apart tot de afwerking.

Hoofdgerecht: pittige parelhoencurry met kruidige rijst

Maak de curry een dag op voorhand: een stoofpotje is altijd lekkerder als de smaken en geuren een nachtje kunnen vermengen. Ook de rijst kun je op voorhand maken. Meng de gekookte rijst met alle specerijen en zet afgedekt weg. Het roerbakken met de sjalot doe je vlak voor je de rijst serveert.

Dessert: minidadelcakejes met kweepeercompote

De compote kun je tot 1 week op voorhand maken. Bewaar ’m in een gesteriliseerde bokaal op een droge, donkere plaats in de voorraadkast. Ook het beslag voor de dadelcakejes maak je op voorhand. Vul de vormpjes en zet ze afgedekt in de koelkast. Laat ze daarna eerst op kamertemperatuur komen voor je ze in de oven schuift.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen