Recept

Minidadelcakejes met kweepeercompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De compote kun je tot 1 week op voorhand maken. Bewaar ’m in een gesteriliseerde bokaal op een droge, donkere plaats in de voorraadkast.  

bereiding
  1. 1

    Maak de compote. Schil en ontpit de kweeperen en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil en rasp de gember. Doe de kweeperen samen met de gember, 50 milliliter water, de suiker en de calvados in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat zo'n 30 tot 35 minuten zachtjes koken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Breng 250 milliliter water aan de kook. Ontpit de dadels en hak ze in stukken. Giet het kokende water over de dadels, voeg de baksoda toe en laat 5 minuten weken. Mix fijn.

  3. 3

    Klop de boter op samen met het ei en de bruine suiker. Voeg de dadelpuree, de kaneel, het kruidnagelpoeder, het zout en de zelfrijzende bloem toe en meng kort tot een egaal beslag.

  4. 4

    Vet vier kleine ramequins van 8 cm diameter in en bestrooi met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes tot ze voor 2/3 gevuld zijn. Zet de vormpjes in een ovenschaal. Vul de oven­ schaal met warm water zodat de vorm­pjes 1/3 onder water staan en bak de cakejes 30 tot 35 minuten in de oven. Prik met een mes in de cakejes om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn.

  5. 5

    Ontvorm de cakejes en serveer ze met de warme kweeperencompote.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minidadelcakejes met kweepeercompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!