Recept

Pittige parelhoencurry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak de curry een dag op voorhand: een stoofpotje is altijd lekkerder als de smaken en geuren een nachtje kunnen vermengen.

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de gember. Maak de chilipeper schoon en hak fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de parelhoenfilet in dikke repen. Verhit een scheutje olie, bak het vlees aan 2 zijden goudbruin en kruid met kippen­ kruiden, peper en zout. Neem vervolgens het vlees uit de pan.

  2. 2

    Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg dan de geraspte gember, het kerriepoeder, het korianderpoeder, het komijnpoeder, de kurkuma en de chilipeper toe en laat alles 2 minuten aanbakken. Voeg de parelhoen let, de bouillon en de kokosmelk toe en laat het geheel op een zacht vuur 10 minuten koken.

  3. 3

    Kook de rijst beetgaar in 800 milliliter water met het bouillonblokje. Giet af en laat goed uitlekken. Meng de rijst met de ster­anijs, de kruidnagel, de kardemom, de kaneel­stok en het citroengras.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheut­je olie en stoof de sjalot 2 minuten op een zacht vuur. Voeg de rijst met de kruiden toe en roerbak enkele minuten. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Hak de pindanoten grof. Pers de limoen. Breng de curry op smaak met limoensap. Serveer de curry met de rijst en werk af met de lente-­ui, de yoghurt en de pinda’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige parelhoencurry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!