Meest recente artikelen

7 lunchbox tips van Jamie Oliver

Wat zit er in jouw brooddoos?

7 lunchbox tips van Jamie Oliver Artikel

Vind je het ook moeilijk om elke dag lekkers in die brooddoos voor de kinderen te stoppen? Hoe stel je die lunch voedzaam en origineel samen? Wij vroegen het aan Jamie Oliver en ontfutselden 7 toptips.

Jamie Oliver: "Ik weet dat een brooddoos voor ouders soms een echte struggle is, maar eigenlijk kan het gewoon ook iets heel leuks zijn. Ik ben zelf al eens op onderzoek gegaan in scholen en ik heb echt veel brooddozen gezien waar je niet blij van wordt. Terwijl je met kleine aanpassingen en trucjes echt veel kunt bereiken."

Probeer deze tips van Jamie eens

  1. Eerst en vooral is de brooddoos zelf belangrijk. Hoe ziet ze eruit? Is ze kleurrijk, is ze zacht of hard, heeft ze verschillende compartimenten? Het oog wil ook wat en een leuke brooddoos of lunchbox is een echte must.
  2. In het Verenigd Koninkrijk hebben we gratis fruit op school. Als je dat gewoon zo geeft, zijn er weinig kinderen die het komen ophalen maar als je het al op voorhand in stukken snijdt, wordt het plots een pak interessanter. We willen dat fruit cool is. Koop van die goedkope gekartelde deegwieltjes of koekjesuitstekers om leuke vormpjes in fruit en groenten te snijden. Zo kun je de lunch heel eenvoudig opleuken.
  3. Wil je er toch een zoete verwennerij in stoppen? Je kunt perfect brownies maken maar er ook groenten (bijvoorbeeld courgette) of zaden, gedroogd fruit en noten in verwerken. Natuurlijk blijft dat gebak maar zo hebben de kinderen die groenten, noten en het gedroogd fruit wel binnen, wat anders niet zo zou zijn.
  4. Schrijf leuke boodschappen! Je kunt zelfs boodschappen met een mesje snijden in fruit. In een bananenschil bijvoorbeeld. Laat je fantasie de vrije loop.
  5. Niks zo vervelend als een lunchbox die niet koel is waardoor het eten minder lekker wordt. Neem een koel of bevroren drankbrikje en leg het bij in de lunchbox. Zo creëer je een minikoelkastje.
  6. Kleine veranderingen kunnen veel betekenen. Gebruik bijvoorbeeld bruin brood in plaats van wit brood, zo hebben de kinderen meteen extra vezels binnen.
  7. Neem een kijkje op Instagram! Overal vind je wel leuke accounts van mama's en papa's die hun lunchideetjes delen. Je kan er echt door geïnspireerd worden!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen