Lamstajine met abrikozen en koriander
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamstajine met abrikozen en koriander

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Marokkaans stoofpotje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Bestrooi ze royaal met zout en laat 30 minuten uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en de knoflook. 

  2. 2

    Fruit de ui even in olie. Strooi er de kaneel en de kruidnagels bij en bak mee tot de aroma's vrijkomen. Leg er de lamsbout bij en bak  'm rondom goudbruin.

  3. 3

    Doe de aubergines bij het vlees en bak ze 3 minuten mee. Voeg er dan de tomaten en abrikozen aan toe. Kruid met peper en zout. Schenk er 3 dl water bij, dek af en laat 45 minuten sudderen.

  4. 4

    Doe de kikkererwten en de honing erbij in de pan, schep om en laat nog 20 minuten garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Bestrooi ze royaal met zout en laat 30 minuten uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en de knoflook. 

  2. 2

    Fruit de ui even in olie. Strooi er de kaneel en de kruidnagels bij en bak mee tot de aroma's vrijkomen. Leg er de lamsbout bij en bak  'm rondom goudbruin.

  3. 3

    Doe de aubergines bij het vlees en bak ze 3 minuten mee. Voeg er dan de tomaten en abrikozen aan toe. Kruid met peper en zout. Schenk er 3 dl water bij, dek af en laat 45 minuten sudderen.

  4. 4

    Doe de kikkererwten en de honing erbij in de pan, schep om en laat nog 20 minuten garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.