Recept

Marokkaanse gepofte zoete aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In plaats van gewone aardappelen uit de oven kun je ook een keertje zoete aardappelen gebruiken: ze combineren heerlijk met smaakmakers uit Noord-Afrika. Koriander, kikkererwten, tahin, komijn... maken van dit gerechtje iets heel bijzonders.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, prik ze in met een scherp mes. Wrijf ze in met de olijfolie en leg ze op een bakplaat. Halveer de aubergines en snij ze kruiselings in. Leg ze samen met de ongepelde knoflook bij de zoete aardappelen op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zet gedurende 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel ondertussen de kikkererwten en laat ze uitlekken in een vergiet. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met komijn, paprikapoeder, chilipoeder en zout. Besprenkel met olijfolie over en rooster 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Schep het vruchtvlees van de aubergine uit de schil en mix fijn met de tomatenpuree en de knoflook. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje chilipoeder. Voeg er water aan toe tot je een smeuïge puree krijgt.

  4. 4

    Meng de tahin met de Griekse yoghurt en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Halveer de aardappelen, lepel er wat van de auberginepuree over, strooi er de geroosterde kikkererwten en granaatappelpitjes over, lepel er de tahindressing over en werk verder af met koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaanse gepofte zoete aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!