Meest recente artikelen

3x aan tafel met de kinderen

Samen aan tafel zonder drama

3x aan tafel met de kinderen Artikel

Is samen met de kinderen aan tafel zitten eerder een strijd dan een gezellig gezinsmoment? Met deze tips wordt eten met de kids een stuk aangenamer.

Isabel Boons, auteur van 'Ketchup is een groente', geeft haar toptips voor een gezinsmaaltijd zonder drama.

Volg je buikgevoel

"Als je kind aangeeft dat het genoeg heeft, vraag dan even hoe haar of zijn buikje voelt in plaats van aan te dringen om nog twee hapjes te eten. 'Hoe voelt je buikje? Een beetje vol? Halfvol? Of helemaal vol?' Zo leren ze intuïtiever eten."

Schep maar zelf op

"Ik ben een grote fan van deze tactiek. Ik probeer zoveel mogelijk alle potten op tafel te zetten, zodat de kinderen zichzelf kunnen bedienen. Zo bepaal je als ouder wat er wordt aangeboden, maar geef je de kinderen wel enige controle over hun maaltijd, iets wat ze inherent verlangen."

Kies het juiste plekje

"De tafelopstelling gaat in vele gezinnen verkeerd. Vaak zit het jongste kind aan de kop van de tafel, waardoor je een soort 'baasje' met privileges creëert. Bovendien kunnen ouders beter naast elkaar dan tegenover elkaar zitten. In de ideale opstelling zitten de ouders zij aan zij, met tegenover hen de kinderen, van oud naar jong met de klok mee."

Lekkere kindvriendelijke maaltijden

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen