Recept

Zelfgemaakte cordon bleu met parelcouscous en geroosterde wintergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Culiredactrice Natalie: "In het najaar vind je in de supermarkt niet alleen de klassieke hummus van kikkererwten, maar ook varianten op basis van paprika, pompoen of mango."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Zet 3 kommetjes klaar: een met de losgeklopte eieren, een met de bloem en een met de panko of het paneermeel. Leg de kalfslapjes op een schoon werkblad, halveer de kaas en ham en beleg elk kalfslapje met een 1/2 plakje ham en een 1/2 plakje kaas. Vouw toe en maak vast met een prikker. Wentel de cordon bleus eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de panko.

  3. 3

    Verhit een klontje boter in een ovenbestendige pan en korst er de cordon bleus aan beide kanten in aan. Zet de pan nog 8 à 10 minuten met de groenten mee in de oven.

  4. 4

    Kook intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de korrels los met een beetje olijfolie. Snipper de peterselie en bieslook fijn en meng met de couscous. Haal de groenten uit de oven en schep mee onder de couscous.

  5. 5

    Verdeel de parelcouscous over de borden en leg er een cordon bleu bij. Serveer met de hummus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!