Recept

Kalfsmedaillons met wortelfrietjes en sinaasappelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Culiredactrice Natalie: "Mijn kinderen zijn gek op frietjes. Om het gezond te houden en ze stiekem toch veel groenten te laten eten, maak ik groentefrietjes in de oven. Ik gebruik wortelgroenten zoals pastinaak, gekleurde wortelen, zoete aardappelen en zelfs courgettes."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de sinaasappel, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Hou 2 eetlepels sap apart voor de wortelen.

  2. 2

    Boen de wortelen schoon. Snij ze in reepjes van 1 cm dik. Leg de wortelen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, 2 el sinaasappelsap, de komijn en wat zout. Bak ze 20 minuten in de oven. Schud ze halverwege de baktijd op.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Verwarm een beetje boter en olijfolie in een pan en bak de kalfsmedaillons aan beide kanten goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Voeg eventueel een nieuw klontje boter toe en fruit de sjalot in de pan van de medaillons. Blus met de rest van het sinaasappelsap en de bouillon en laat even inkoken. Los het maïszetmeel op in een bodempje water en dik er de saus mee in.

  5. 5

    Leg de wortelfrietjes op een grote schaal. Snij de kalfsmedaillons in plakjes en leg ze mee op de schaal. Lepel er de sinaasappelsaus over en werk af met de geraspte sinaasappelschil. Serveer met rucola, kervel of winterpostelein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsmedaillons met wortelfrietjes en sinaasappelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!