Meest recente artikelen

10 cocktailbars voor je uitgetest

Adresjes voor je volgende avondje uit

10 cocktailbars voor je uitgetest Artikel

Testers Robby, Natalie en Sofie selecteerden de leukste cocktailbars én gingen proeven. Schol!

Uitgetest: Black Smoke

Aan Brouwerij De Koninck in Antwerpen ligt Black Smoke. Je kent het vast van het restaurant op de derde verdieping, waar je je tegoed kunt doen aan de lekkerste stukken vlees. Enkele verdiepingen lager vind je echter ook een pareltje van een bar, waar hoofdbarman Donald Simons de plak en de cocktailglazen lustig in het rond zwaait. Als je wilt genieten van heerlijke cocktails en craft beers bij een portie fingerfood genre bitterballen met traaggerookt vlees en Duvel ben je hier op de goede plek. De uitgebreide kaart helemaal uitproberen is geen optie, dus kiezen we voor enkele klassiekers én een variant daarop. Neem nu de Moscow Mule en de Mango Mule. Terwijl de Moscow Mule traditioneel in een koperen beker wordt geserveerd met wodka, gemberbier, limoensap, suiker en meng citroengras geïnfuseerde angostura, krijg je de mocktail Mango Mule in een lang glas met mango, komkommer, honingsiroop, limoensap en gemberbier. Cocktails worden à la minute voor je neus klaargemaakt mét de nodige show. Het wachten duurt dus iets langer, maar je geduld wordt wel beloond met heerlijke cocktails en mocktails die ook gezien mogen worden. Net zoals de bar trouwens, waar de juiste muziek speelt, de lichten net genoeg gedimd zijn en je tot de late uurtjes wilt blijven hangen. Zoek je een plek om met vrienden af te spreken? Dan zit je hier op het juiste adres. Cheers!

Black Smoke, Boomgaardstraat 1, Antwerpen

3x met vrienden

Aangezien Koks & Tales in Hasselt de beste cocktailbar van het land genoemd wordt, kun je hier niet verkeerd zitten Neem plaats aan de toog en ontdek van op de eerste rij hoe deze master bartenders een Sour Loser, Ginger Beard of Bloody Hell maken.
Koks & Tales, Schrijnwerkersstraat 9, Hasselt.

Met een ruime selectie aan klassieke cocktails en extra aandacht voor rum is Groot Vlaenderen ideaal om een avondje in hogere sferen te vertoeven. Hier wordt elke cocktail voor je neus gemaakt volgens de regels van de kunst.
Groot Vlaenderen, Vlamingstraat 94, BruggeCocktailbar Groot Vlaenderen

Bartenders Gregory en Rolf van Bar Romarin proberen het iedereen naar hun zin te maken. Hun masterplan? Klassieke cocktails met een twist. En die twist is op maat van elke klant. Zo krijgt iedereen een unieke cocktail.
Bar Romarin, Rozemarijnstraat 7, Aalst

3x met een twist

Bij The Cobbler worden je drankjes gemixt door David Lebeer, de beste Belgische bartender van 2018. Je geniet er niet alleen van een adembenemend zicht op Gent, maar ook van de Cobblers (cocktails maison) gemaakt van premium gedestilleerde dranken.
The Cobbler, Graslei 16, Gent.
Cocktailbar The Cobbler

Stap letterlijk binnen in de woonkamer van Sofie Ketels, Sofie’s Living Room. Ze bouwde deze helemaal om tot een stijlvol salon en biedt dertien cocktails aan op basis van siropen en kruiden uit haar eigen tuin.
Sofie’s Living Room, Demyttenaerelaan 13, Koksijde.

Spring zeker eens binnen bij de familie Van Ongevalle, de bekendste familie in de wereld van de mixologie. In hun sfeerrijke bar The Pharmacy nemen ze je mee op een fantastische wandeling door jaren ervaring en heerlijke spirits.
The Pharmacy, Elizabetlaan 178, Knokke.

3x met een extraatje

Op zoek naar een plekje waar je met vrienden en vriendinnen niet alleen kunt genieten van uitstekende cocktails, maar ook van sharing dishes? Dan zit je goed bij Nude!
Nude, Casinoplein 15, Kortrijk.
Nude bar Kortrijk

Cocktails and curiosity. Zo kun je La Pharmacie Anglaise – een bar in een oude apotheek – het best samenvatten. Treed binnen in dit rariteitenkabinet vol obscure bokalen gevuld met medicijnen, dierlijke foetussen en… fantastische cocktails uiteraard.
La Pharmacie Anglaise, Coudenberg 66, Brussel

Bij Roots in Genk gaan ze voor die extra ervaring. Zo houden ze regelmatig Music & Mixology Nights, waarop ze de beste spirits mixen met de beste muziek. Op die manier geven ze cocktails drinken een hele nieuwe dimensie.
Roots, Europalaan 68, Genk.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen