Meest recente artikelen

Culinair wandelen in Tirol

Soms is meer gewoon meer. Dus wil je én lekker eten én mooie wandelingen maken, liefst in de bergen natuurlijk.

  • Deel dit artikel:
Culinair wandelen in Tirol Artikel

Samen met Visit Tirol

Kwestie van meteen ook wat vergezichten mee te pikken. Gelukkig is er Tirol. Dé plek waar je al die zaligheden heerlijk en moeiteloos combineert. Een en-en verhaal dus.

Natuurlijk kun je die befaamde bergen in trekken met je rugzak aan en onderweg picknicken. Ook dat is genieten geblazen. Prachtige uitzichten, frisse lucht en nu en dan eens op je tanden bijten om meteen beloond te worden met een nog indrukwekkender panorama. Maar foodies weten al langer dat Tirol daarbovenop ook nog kan uitpakken met gastronomische toppers. Van eenvoudige berghutten die heerlijke streekgerechten serveren tot culinaire hoogvliegers die internationaal scoren. Bevoorrechte plekken die je bovendien al wandelend bereikt. Precies daarom stelden een resem experts de ‘Wandelingen voor Fijnproevers’ samen. Het beste van twee werelden perfect gecombineerd. Van al dat wandelen krijg je immers honger en na die voortreffelijke maaltijden stap je er de indigestie, en de calorieën, moeiteloos af.

“De ‘Wandelingen voor Fijnproevers’ combineren perfect het beste van twee werelden”

Voor elk wat wils
Er zijn drie categorieën: wandelingen voor fijnproevers, wandelingen langs smakelijke Almen en wandelingen voor families. Elke categorie pakt uit met drie wandelingen. Negen exemplaren dus of voor elk wat wils. Je kiest die wandeling die je op het lijf geschreven lijkt of slaat aan het combineren. Want zo’n wandeling smaakt altijd naar meer.

De fijnproeverstracés, variërend van 2 tot 9 kilometer, maken indruk met een wijnkelder op 3.000 meter, een exclusieve vijfsterrenhut en een imposant uitzicht op het Ötztal. De langste wandeling neemt maximum 4,30u in beslag. Families trekken er 2 tot 4 km op uit en passeren genoeg vertier om gemotiveerd te blijven. De culinaire stops hebben bovendien allemaal speelplekken vlak voor de deur. Of familierestaurants pal in een van de avontuur- en speelparken in Tirol. Je kunt een slentertempo aanhouden, vele speelpauzes inlassen en die langste wandeling over een halve of hele dag spreiden. ‘s Anderdaags opteer je voor het kortste exemplaar en sluit je je dag in stijl af met een ommetje van een halfuurtje. Misschien wel mét zonsondergang.

Neem een lege rugzak mee
Foodies die houden van no-nonsense gerechten en families met een gezonde appetijt laten zich ook door de derde categorie charmeren: de wandelingen langs smakelijke Almen. Een stevige 7 tot 10 kilometer, je bent dus zo’n drie à vier uur onderweg, maar de beloning is er naar. Want een goede alpenhut is de kers op de taart van elke bergwandeling. Dat weet elke bergbeklimmer. Je passeert dus boerderijen die kaas en melk produceren en beschikken over een terras waar je uitgebreid mag proeven van dat en ander boerenlekkers.

De prachtige bergpanorama’s krijg je er gratis bij. Neem een rugzak mee en zorg er voor dat je schouders getraind zijn. Want één ding is zeker, je keert gegarandeerd beladen terug. We zeiden het al, Tirol smaakt altijd naar meer.

Ontdek hier 9 culinaire bergwandelingen en wat je er zoal kunt proeven.

Foto’s: © Tirol Werbung/Frank Bauer – ©Tirol Werbung / Koschitzki Kathrin

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen