Meest recente artikelen

5x chocoladehotspots in Vlaanderen om voor te smelten

Hier belééf je de allerlekkerste Belgische chocolade!

5x chocoladehotspots in Vlaanderen om voor te smelten Artikel

Een heerlijke portie chocolade? Ja, graag! Bij deze 5 hotspots belééf je de allerlekkerste Belgische chocolade: van maken tot proeven en veel meer! Breng jij deze adresjes binnenkort een bezoekje?

België is natuurlijk hét land van de chocolade. Er zijn ontelbaar veel plekjes die rond de lekkernij draaien, maar deze 5 steken er voor ons met kop en schouders bovenuit. Smullen maar!

The Belgian Chocolate House

Het huis van de Belgische Chocolade opende net een nieuwe vestiging op de Antwerpse Meir. En wat voor eentje! Laat je betoveren door de beste Belgische chocolademerken en neem de allerlekkerste smaakbommetjes mee naar huis.

Leysstraat 7 (Meir), 2000 Antwerpen – tbch.be

Choco-Story

In dit Brugse museum ontdek je alles over chocolade, van de geschiedenis tot het productieproces. Extra leuk is dat je er demonstratie in pralines maken kunt volgen en dat je ze achteraf kunt proeven.

Wijnzakstraat 2, 8000 Brugge – choco-story-brugge.be

Quetzal

Quetzal is dé chocoladebar, waar je een vers, artisanaal gemaakt en uitgebreid assortiment aan chocoladegerechten kunt proeven. Het motto? "There's more to life than chocolate, but not right now." Amen!

Lijnwaadmarkt 11, 2000 Antwerpen OF Alfons Smetsplein 3, 3000 Leuven – quetzal.be

The Chocolate Line

Iedereen kent Dominique Persoone wel: dé innovator in de chocoladewereld die elke keer opnieuw voor unieke smaakcombinaties zorgt. In zijn zaak The Chocolate Line ontdek je het hele productieproces en kun je er heerlijke lekkernijen kopen.

Paleis op de Meir 50, 2000 Antwerpen OF Simon Stevinplein 19, 8000 Brugge – thechocolateline.be

BOON

In chocoladehuis BOON ruik, beleef en ontdek je pure passie voor chocolade! In het open atelier zie je hoe pralines worden gemaakt, waarna je in de koffie- en theelounge kunt nagenieten van een uitgebreide kaart vol lekkers. Achteraf vul je nog een lekker doosje pralines om mee te nemen naar huis.

https://www.instagram.com/p/BhcVRwxlCdt/?taken-at=5527709

Paardsdemerstraat 13, 3500 Hasselt – chocoladehuisboon.be

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen