Meest recente artikelen

Zo maak je zelf de lekkerste chai latte

Heerlijk kruidig, net zoals in de koffiebar!

Zo maak je zelf de lekkerste chai latte Artikel

Geen enkel drankje zo heerlijk dan een crèmige chai latte. Bestel jij ’t altijd in een koffiebar, omdat het je onmogelijk lijkt om zelf te maken? Think again: na het lezen van dit artikel kun je zelf aan de slag!

Geen koffie, maar thee

Ondanks wat veel mensen denken, is een chai latte geen koffie, maar thee. Het kruidige drankje wordt gemaakt van kruidige Indische chaispecerijen, thee en kurkuma. Omdat je er ook een scheutje (opgeschuimde) melk aan toevoegt, krijgt het wel dezelfde kleur dan een koffie verkeerd. Een fantastisch lekkere combinatie!

Supergezond

Een chai verovert niet alleen onze harten omwille van de smaak, het is ook supergezond. Wist je bijvoorbeeld dat de thee al meer dan 5000 jaar geleden gebruikt werd in de Indische geneeskunde? Naast voordelen voor je gezondheid, geeft chai je een stralende huid en vermindert het de kans op diabetes. Reden te meer dus om het drankje eens uit te testen!

Naar het recept:

Chai latte, nóg eenvoudiger

Ons recept gaat uit van chaispecerijen (waarmee je het lekkerste effect verkrijgt), maar als je ze niet in huis of weinig tijd hebt, kun je evengoed aan de slag met chai theezakjes. Vul je mok in dat geval voor 2/3 met kokend water, laat je zakje goed trekken en vul de rest met opgeschuimde melk. Voeg er nog wat honing en een snufje kaneel aan toe en geniet!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen