Meest recente artikelen

Ellen Charlotte Marie op citytrip in Avignon: dit zijn haar favoriete adresjes

"Cultuur en lekker eten gaan in Avignon samen als pain et beurre!"

Ellen Charlotte Marie op citytrip in Avignon: dit zijn haar favoriete adresjes Artikel

Ellen Charlotte Marie De Meulemeester is de populairste foodblogger van ons land, met meer dan 150.000 volgers op Instagram. Ze combineert haar passie voor gezond koken met die voor kleurrijke fotografie. Je kent haar vast wel van haar app Effortlessly Healthy en haar boeken 'One Healthy Family' en ‘One Healthy Kitchen’. Ellen danst met haar man en kinderen door Avignon, en ontdekt daarbij heerlijke adresjes!

Schitterend Avignon

Ellen: "Een leuke break met mijn gezin en de kinderen, nog net voor de zomerse drukte? Het is maar een woord! In het zuiderse Avignon, een schitterende stad in de Lubéron, passen cultuur en lekker eten en drinken bij elkaar als baguette en beurre. Alleen… lang tafelen en zware wijnen hijsen is not my idea of fun en zeker niet dat van Achiel (6 jaar) en Corneel (7 jaar), twee van mijn kinderen.

Maar wat een verrassing! In Avignon eet je vers, kleurrijk, soms recht van het veld, soms zelfgemaakt en een ene keer – heerlijk! – zelfs in een sterrenzaak. Zin om eens de natuurlijke tour op te gaan? Wij lieten ons adviseren door twee druïdes. Neen, niet zoals in Asterix, maar twee sympathieke dames, Odile en Jacqueline, die ons meenamen op een leerzame kruidenwandeling en ons daarna verwenden met een heerlijke plantaardige maaltijd… mét een goed glas rode wijn. Ach, when in France

Een tip: reis je met kinderen, maak het jezelf dan zo comfortabel mogelijk. Kies voor een hotel in het centrum, zodat je je tussendoor eens kunt opfrissen of even kunt rusten. Bovendien reisden we met de trein. Met de tgv ben je er op zes uur, zónder files, péages of stijve ledematen. Zo is iedereen extra fit als je je bestemming bereikt. En onze vakantie begon al onderweg: terwijl we gezellig babbelden, speelden en plannen maakten op onze comfortabele stoeltjes, zagen we de zon steeds feller worden. Heerlijk!"

5x Avignon voor foodies

Les Aventurières du Goût

Een kruidenwandeling met 'Les Aventurières du Goût'. Ga op pad met Odile en Jacqueline aan de voet van de Mont Ventoux, en je zal nooit meer op dezelfde manier naar 'onkruid' kijken. Na het zweten, volgt lekker eten.

https://www.instagram.com/p/Bboh5sahd6A/?hl=nl&tagged=lesaventuri%C3%A8resdugo%C3%BBt

Le village, 84390 Brantes – lesaventurieresdugout.com

Maison Prévôt

Een diner bij 'le roi du melon'. Chef Jean-Jacques Prévôt van sterrenrestaurant Maison Prévôt kookt graag met meloen uit de streek.

353 Avenue du Verdun, 84300 Cavaillon – maisonprevot.com

Les Halles d'Avignon

Een bezoekje aan de overdekte markthal 'Les Halles d'Avignon'. Vers, lokaal en kwaliteitsvol. Hier gebruik je al je zintuigen!

https://www.instagram.com/p/BmG5ImUDgrV/?hl=nl&taken-at=568185933368883

18 Place Pie, 84000 Avignon – avignon-leshalles.com

Carré du Palais

Wijn proeven in 'Carré du Palais'. Vroeger Banque de France, nu een wijnschool en -kelder. 'Het beste van heel Frankrijk is hier vertegenwoordigd, maar dan wel in een fles', lacht sommelier Antoine.

1 Place du Palais – carredupalais.fr

La Maison de la Tour

Eten in restaurant 'La Maison de la Tour'. Elk bord dat chef Pascal Barnouin klaarmaakt, is een kunstwerkje op zich.

9 Rue de la Tour, 84000 Avignon – maisondelatour.com

4x Avignon met kinderen

Provence Tuk-Tuk Tour

Met een Provence Tuk-Tuk Tour verken je op een leuke manier de nauwe straatjes van het historische Avignon. Door een koptelefoon krijg je álles te horen over de stad.

21 Rue Jean Giono, 84000 Avignon – provencetuktuktour.fr

Palais des Papes

Een bezoek aan het imposante Palais des Papes. Het grootste gotische bouwwerk uit de middeleeuwen is nu een museum én Werelderfgoed. Je krijgt een tablet mee zodat je kunt zien hoe het er vroeger aan toe ging. Leuk!

Place du Palais, 84000 Avignon – palais-des-papes.com

Le Mas de Gouredon

Ravotten op de bioboerderij. Op Le Mas de Gouredon brengt Isabelle Chazelle rechtstreeks haar homemade producten aan de man. In onze boodschappentas: olijfolie en kersenconfituur met zelfgekweekte saffraan.

1613 Route de Beaumes de Venise, 84330 Caromb – lemasdegouredon.com

Pont d'Avignon

Op de Pont d'Avignon staan. Een bezoek aan Avignon is niet compleet zonder deze must-do. Met het bekende liedje 'Sur le pont d'Avignon' in ons hoofd maken we de obligate gezinsfoto aan de beroemde (halve) brug.

Boulevard de la Ligne, 84000 Avignon

Avignon praktisch

  • Ellen reisde met de tgv van Brussel naar Avignon. Tip: probeer ruim op tijd te boeken en kies een rechtstreekse verbinding.
  • Als je de omgeving wil verkennen, is een huurauto aangeraden. Het centrum is niet zo autovriendelijk, maar je kunt je auto kwijt in de grote parkeergarage onder het Palais des Papes.
  • Ellen logeerde in Hôtel d'Horloge****. Heel centraal gelegen, naast het stadhuis en twee straten verwijderd van het imposante Palais des Papes. (1-3 Rue Félicien David – hotel-avignon-horloge.com)
  • Meer info? Surf dan zeker eens naar provenceguide.com, avignon-tourisme.com en luberoncoeurdeprovence.com.

Bekijk zeker ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Ellen Charlotte Marie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen