Meest recente artikelen

Trend gesignaleerd: Koreaanse barbecue

Hoe doe je dat?

Trend gesignaleerd: Koreaanse barbecue Artikel

De nieuwste trend in barbecueland? Dat is Koreaanse barbecue! Wat is het en hoe doe je het? Wij leggen het je uit!

Wat is het?

Een Koreaanse barbecue doet wat denken aan gourmetten. Je zit met z'n allen rond een soort tafelbarbecue en bereidt je vlees à la minute. De Koreaanse barbecue is rond van vorm en meestal ingebouwd. Hij werkt op houtskool of gas. Je vult de tafel met kommetjes met ingrediënten die je op de barbecue kunt leggen. Iedereen legt zelf op de grill wat hij of zij graag wilt eten.

Welke gerechtjes? 

Bij een Koreaanse barbecue staan er verschillende Koreaanse gerechtjes (gogigui) en bijgerechten (banchan) op tafel om te delen. Vlees staat centraal en wordt vaak gemarineerd. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor je eigen variant met vis of tofu. Een van de populairste gerechten is bulgogi, dun gesneden gemarineerd rundvlees.

Hoewel vlees het hoofdingrediënt is, mogen ook groenten niet ontbreken. Een klassieker is gefermenteerde kool of kimchi, maar ook pittige salades van bosui en komkommer horen bij een Koreaanse barbecue.

Naast vlees en groenten wordt er ook rijst geserveerd. Het gegrilde vlees wordt in kleine stukjes geknipt. Rol de stukjes vlees en groenten in een blaadje sla met een sausje op! De banchan (bijgerechten) zoals gestoomde pepers of geroosterd zeewier eet je erbij. Smakelijk!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen