Meest recente artikelen

4 dingen waar onze redactie blij van wordt in september

Enjoy the little things

4 dingen waar onze redactie blij van wordt in september Artikel

Geluk zit vaak in kleine dingen. Deze blijmakers toveren in september een glimlach op de gezichten van onze redactie.

CULIREDACTRICE JOLIEN

Mijn blijmaker deze maand: de zak van 2,5 kilogram ajuinen die me opwachtte aan mijn bureau. Chef Karolien had zich vergist bij het online bestellen van haar boodschappen. In plaats van 3 ajuinen, had ze per ongeluk 3 zakken ajuinen besteld. Grappig, én leuk voor ons: want ze had ze als cadeautje meegenomen naar de redactie. Ideaal, want als er iets is dat ik niet kan missen bij het koken zijn het uien. Ze geven een extra diepe smaak, en een subtiel zoete toets. Ik hou er zelfs van om ze af en toe in de schijnwerpers te zetten op mijn bord. Zoals bij dit recept.

> Je ui snipperen als een echte chef? Zo doe je het!

4 dingen waar onze redactie blij van wordt in september 1

Webredactrice Marlies

Onlangs ging ik voor de eerste keer naar Win, een wijnbar in het centrum van Gent. Het interieur is een streling voor het oog, maar wij kozen ervoor om de laatste zonnestralen mee te pikken op het knusse terrasje aan de straatkant. Uitbater Glenn geeft je op een ongedwongen manier uitleg over z'n wijnen (de kaart verandert trouwens regelmatig) en laat je eerst proeven voor je een glas bestelt. Ik proefde er een speciale oranje wijn waarvan ik nog nooit gehoord had. Hier kom ik zeker nog eens terug deze maand!

 4 dingen waar onze redactie blij van wordt in september

COÖRDINATOR REPO EN REIZEN SOPHIE

Na een prachtige reis naar het paradijselijke Brazilië waar de ananassen, maracuja's en kokosnoten ons letterlijk om de oren vlogen, ben ik blij om in mijn supermarkt thuis een kistje mirabellen te vinden. Deze kleine gele pruimpjes met rode sproetjes zijn nu op hun best: zoet, sappig en vol smaak. Heerlijk. The coconut life is leuk, maar thuiskomen in het mirabellenseizoen is ook zalig, vind ik!

> Maak deze lekkere eendenfilet met mirabellen.

4 dingen waar onze redactie blij van wordt in september 2

CULIREDACTRICE Marlies

Ik ga binnen enkele dagen lunchen bij Tapta. Een nieuwe food hotspot in Antwerpen in een prachtig gebouw van de Antwerpse Waterwerken. In de kookpotten roert Magali Verbaet. Je kent haar misschien nog van het knusse restaurant Ossip in Berchem. Op het menu staat een beperkt aantal gerechtjes met originele productcombinaties. Ennn, je kunt er je kunsthartje ook op doen, want Tapta vormt eigenlijk één geheel met een kunstgalerij.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen