Recept

Eendenfilet met mirabellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gedurfd gerecht

bereiding
  1. 1

    Snij het vel van de filets kruisvormig in. Leg ze op hun velkant in een hete pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat ze 3 minuten bakken. Draai ze om, dek de pan af en laat nog 3 tot 5 minuten bakken op een middelhoog vuur.

  2. 2

    Laat de mirabellen uitlekken en vang het sap op.

  3. 3

    Hou de filets warm onder aluminiumfolie. Giet het vet weg.

  4. 4

    Verwarm in dezelfde pan de honing. Doe er 1 dl van het mirabellensap bij. Laat kort inkoken. Voeg er de gevogeltefond en de salie aan toe. Laat 2 minuten inkoken.

  5. 5

    Haal de salie eruit en werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

  6. 6

    Doe de uitgelekte peperbessen en de mirabellen bij de saus. Breng ze op smaak. Laat nog 1 minuut doorwarmen.

  7. 7

    Snij het vlees in fijne plakjes. Lepel er de hete saus over. Serveer meteen met kroketjes of gestoomde aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenfilet met mirabellen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!