Meest recente artikelen

6 dingen waar onze redactie blij van werd in juli

Enjoy the little things

  • Deel dit artikel:
6 dingen waar onze redactie blij van werd in juli Artikel

Geluk zit vaak in kleine dingen. Deze blijmakers toverden in juli een glimlach op de gezichten van onze redactie.

Culiredactrice Sofie

Mijn blijmaker van deze maand is dit filmpje van op onze Facebookpagina.

Culiredactrice Marlies

Ik ging afgelopen maand ein-de-lijk eten bij driesterrenzaak Hertog Jan van topchef Gert De Mangeleer in Brugge. Fantastisch wanneer een belevenis waar je zo lang naar uit hebt gekeken toch nog je stoutste verwachtingen overtreft. Het signature dish ‘wandeling door de tuin’, geïnspireerd door de Franse chef Michel Bras, was ronduit sensationeel. Bij elke hap van de magnifiek gestileerde groenten en kruiden leek het wel alsof je een stap dieper de tuin inwandelde. Een schitterende ervaring die ik niet snel zal vergeten. Om de herinnering tastbaarder te maken kon ik z’n boek Unplugged* natuurlijk niet laten liggen.

Coördinator repo en reizen Sophie

In ons vakantiehuis in Frankrijk kook ik heel graag. Het hele gezin ontpopte zich afgelopen vakantie tot amateur-wildplukker. Van wilde tijm tot bosaardbeien en eekhoorntjesbrood, je vindt ze in de Cantal gewoon langs de weg. De mannen gingen in de vroege ochtend paddenstoelen plukken en ’s avonds aten we ze gebakken met gnocchi, boter en verse salie. Heerlijk. Dit maakte me heel blij.

5 dingen waar onze redactie blij van werd in juli 1

Culiredactrice Natalie

Deze glazen flessen met kurkdop staan zo mooi op mijn tuintafel. Je kunt er zowel water als homemade limonades op een stijlvolle manier in presenteren. De flessen worden uit gerecycleerd glas gemaakt, zijn Belgisch van ontwerp en helemaal niet duur.
Point-Virgule fles uit gerecycleerd glas met kurkdop, 500 ml/€9,95 – 900 ml/€14,95 www.point-virgule.be

5 dingen waar onze redactie blij van werd in juli 3

Webredactrice Marlies

Tijdens het shoppen met een vriendin ontdekte ik toevallig Eat Love Pic-Nic, een pop-up in de Veldstraat in Gent. In de schaduw van een oud stadspaleis geniet je er van een hapje, bijna tot op je schoot geleverd door Deliveroo. En als je dorst hebt gekregen van het winkelen, kan je er ook terecht voor frisse cocktails, lokale biertjes en slow juices. Zalig!

5 dingen waar onze redactie blij van werd in juli 2

 

Culiredactrice Manon 

Mijn blijmaker van de maand juli is ongetwijfeld mijn bezoek aan Tomorrowland. Ik heb mij super goed geamuseerd, veel gedanst en ontzettend lekker gegeten. Een leuke ontdekking deze editie was het Tastes of The World restaurant waarvoor Tomorrowland samenwerkte met de chefs van Jong Keukengeweld. We namen plaats in een prachtig decor en werden aan een grote tafel gezet samen met de andere internationale festivalgangers. We kregen allerlei gerechtjes om te delen. Heerlijk ongedwongen topgastronomie op een festival. Zalig toch?!

5 dingen waar onze redactie blij van werd in juli

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen