Meest recente artikelen

9 must see films voor foodies

Movie night

  • Deel dit artikel:
9 must see films voor foodies Artikel

Op zoek naar een leuke film? Deze 9 culinaire films moet je als foodie echt gezien hebben. Bekijk ze niet met een lege maag, en maak matchende gerechten! Zo kan je pas écht smullen van het scherm.

1. Toast

Toast is een komisch drama over de Britse kok Nigel Slater in zijn pubertijd. Hij heeft zijn kooktalent niet van zijn moeder geërfd want haar culinair hoogtepunt is namelijk toast. Wanneer ze sterft wordt Nigel’s vader verliefd op de huishoudster, die wel zalig kan koken. Wie wint de liefde van zijn vader? De film speelt zich af eind jaren ’60, waardoor er heel wat Britse retro gerechten de revue passeren. Denk aan shepherd’s pie, scones, garnalencocktail,…

 

2. Babette’s Feast

Deze Deense film won in 1988 de Oscar voor beste buitenlandse film. Hij gidst je van sobere Deense gerechten (denk aan Deense bierbroodsoep) naar de uitbundige Franse keuken. De film gaat over Martina en Philippa die samen met hun vader, een strenge predikant die elk aards genot afkeurt, in een dorpje aan de verlaten Deense kust wonen. Ze bieden onderdak aan de Franse Babette die haar moederland is ontvlucht. Zij krijgt te horen dat ze de loterij heeft gewonnen en besluit een enorm Frans feestmaal te maken. Een diner om nooit te vergeten.

via GIPHY

3. Chocolat

Chocolate, gebaseerd op het gelijknamige boek van Joanne Harris vertelt het verhaal van de vrijgevochten Vianne die de inwoners van een klein Frans dorpje weet te verleiden met wel heel speciale chocolade-creaties. Een romantische film met de knappe Johnny Depp én boordevol chocolade. Serveer daarom bijhorende chocoladetruffels en chocoladesnoepjes met granaatappel.

via GIPHY

4. Chef

Chef is een komedie over topkok Carl Casper. Wanneer hij wordt bekritiseerd door een restaurantcriticus uit hij zijn frustratie op Twitter, waarop een hele mediarel volgt. Hij schaft zich een foodtruck aan en beslist terug te keren naar de basis: eerlijk en lekker eten. Samen met zijn zoontje en een oud-collega reist hij door de zuidelijke staten van Amerika en hervindt hij zijn plezier in koken.

via GIPHY

 5. Ratatouille

Deze Disney film vertelt het verhaal van de rat Remy die ervan droomt een Franse topkok te worden. Hoe kan je nu anders dan een heerlijke ratatouille eten terwijl je geniet van deze film?

via GIPHY

6. Eat, pray, love

Herinner jij je de scène uit Eat, Pray, Love waar Julia Roberts smakelijk een bord spaghetti opslurpt? Ze concentreert zich volledig op de heerlijke smaak en is één met haar pasta. Klik hier voor het recept van deze zalige spaghetti.

via GIPHY

7. Jiro dreams of sushi

In deze documentaire leer je Jiro Dreams, de beste sushichef ter wereld, kennen. Hoewel hij begon met een klein restaurantje in een metrostation, was hij de eerste susihichef ter wereld die drie Michelin sterren mocht ontvangen. Je ziet hoe hij sushi bereidt, omgaat met zijn producten en klanten. Ook als je niet van sushi houdt, is deze documentaire een echte aanrader.

via GIPHY

8. Julie & Julia

Julie & Julia is een feelgood film over twee vrouwen met een passie voor koken. Julie Powell, een secretaresse uit New York, is op zoek naar een uitdaging en beslist om alle recepten uit het oude kookboek van Julia Child (een televisiekok gespeeld door Meryl Streep) na te maken en te publiceren op haar blog. In de film zie je twee verhalen door elkaar. Enerzijds dat van Julie en het avontuur dat ze meemaakt terwijl ze de recepten namaakt en anderzijds dat van Julia Child, over haar culinaire carrière en de weg die ze aflegt tijdens het maken van haar kookboek. Een verhaal over eten, passie en vriendschap.

via GIPHY

9. The fish fall in love

The Fish Fall in Love vertelt het verhaal van Aziz die na 25 jaar terugkeert naar het Iraanse stadje waar hij vandaan komt. In zijn voormalig huis wordt nu een restaurant gehuurd door Atjeh, haar dochter en twee vriendinnen. Wat gaat Aziz doen met het huis en het restaurant…? Deze film neemt je mee naar het kleurrijke Iran met zijn keuken vol lekkers. Zin om zelf aan de slag te gaan? Ontdek dan hier de lekkerste gerechten uit de Midden-Oosters keuken.

 

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen