Meest recente artikelen

4 aperoplanken vol lekkers

Apero van de bovenste plank

4 aperoplanken vol lekkers Artikel

Aperoplanken zijn hip, handig en ze zien er prachtig uit. Met onze tips en receptjes maak je er elke keer weer iets anders van. Welke wordt jouw nieuwe favoriet?

Niets gezelliger dan uitgebreid te aperitieven met familie en vrienden. Wij delen onze beste tips en recepten voor de lekkerste aperoplanken.

De juiste mix voor je aperoplanken

De perfecte aperoplank bestaat uit een goede mix van frisse en wat meer hartige en krachtige smaken. Ook de texturen zijn belangrijk. Rauwkost, noten, gedroogd fruit en crackers zorgen voor extra crunch. Let trouwens op met kruiden: serveer bijvoorbeeld neutrale crackers bij een pittige dip en omgekeerd. Zo hou je je aperoplank boeiend.

De ene cracker is de andere niet

Als je een extra vullende aperoplank wilt, serveer je er het best wat stokbrood of ciabatta bij. Wil je het lichter houden, kies dan voor broodstengels, crackers of de originele Italiaanse taralli. Extra voedzaam maak je het met (zelfgemaakte) crackers op basis van lijnzaad of andere pitten en zaden.

Welke olijven kies ik?

  • Je vindt olijven zowel in de verstoog als in blik of bokaal. Meestal zijn olijven in blik goedkoper en langer houdbaar. Let bij zwarte olijven wel op dat je er echte te pakken hebt, want sommige producenten kleuren groene olijven zwart met kleurstof.
  • Olijven met extra smaakjes zoals pepers, kruiden en knoflook vind je doorgaans in de verstoog of in bokaal. Ze zijn wat duurder, maar vaak ook lekkerder.
  • Eten er kinderen mee van de aperoplank? Kies dan zeker voor ontpitte olijven.

Retro aperoplank

Zin in wat nostalgie? Deze retro aperoplank brengt je zo terug naar je kindertijd. Gevulde eitjes, witloofbootjes,… Deze klassiekers zijn helemaal terug van weggeweest. Serveer er wat stokbrood bij en ga ook voor zilveruitjes, augurkjes of prikkertjes met kaas en kerstomaatjes.

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Aperoplank op zondagmiddag

Heerlijk, zo’n zonnige zondag waarop niets moet en alles mag. Dat is echt het ideale moment voor een extra uitgebreid aperitief, ideaal ook als er onverwacht volk over de vloer komt en je het liefst samen zo lang mogelijk van de zon wilt genieten. Vul je aperoplank verder aan met kant-en-klare items als olijven, zongedroogde tomaatjes en crackers.

Aperoplank uit de voorraadkast

Een volledige aperoplank uit de voorraadkast: dat kan! Erwtjes uit de diepvries worden in geen tijd een lekkere hummus en vis uit blik smaakt echt altijd! Vul je aperoplank aan met zwarte olijven, artisjokhartjes of andere lang houdbare delicatessen en tapenades. Maak zelf een voorraad verse kruiden– of lookboter, wikkel die in porties in bakpapier en vries ze in samen met wat afbakbroodjes. Zo serveer je snel lekkere kruiden- of knoflookbroodjes.

Budgetproof aperoplank

Als je wat uitkijkt, hoef je zeker niet te veel geld uit te geven aan je aperoplank. Typische budgettoppers zijn wortelen, komkommers en radijsjes, die je kunt aanvullen met broodstengels en salami. Gegarandeerd een succes bij jong en oud.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen