Recept

Parelcouscous met granaatappel en baba ganoush

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Midden-Oosterse keuken is hip, mede dankzij de populaire chef en kookboekenauteur Yotam Ottolenghi. Hij gaf ons met boeken zoals 'Jeruzalem', 'Plenty' en 'Simpel' een inkijkje in zijn voorraadkast. Sindsdien koken we steeds meer met ingrediënten uit die heerlijk aromatische keuken, zoals granaatappel, tahin of parelcouscous.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de baba ganoush. Snij de aubergines in de lengte in twee. Pel de knoflook en duw de teentjes in het vruchtvlees. Kruid met peper en zout. Gaar de aubergines ongeveer 35 minuten in de oven tot ze helemaal zacht zijn. Laat afkoelen.

  2. 2

    Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de auberginehelften en hak het samen met de knoflook fijn. Rist de blaadjes van het takje tijm en hak ze wat fijner. Voeg ze samen met 2 eetlepels tahin en een beetje citroensap toe aan de auberginecrème. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Laat afkoelen. Blancheer de broccoliroosjes 2 minuten in gezouten kokend water. Laat schrikken en afkoelen in koud water.

  4. 4

    Spoel de komkommer en de appel en snij ze in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze in ringen. Meng de komkommer met de appel, broccoli en lente-ui. Roer er de afgekoelde parelcouscous door. Breng op smaak met de gehakte kruiden, het sap van de citroen, de olijfolie en peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de salade over een kom, brokkel er wat geitenkaas over en strooi er de granaatappelpitjes over. Serveer met de rest van de geitenkaas en de baba ganoush.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parelcouscous met granaatappel en baba ganoush

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!