Recept

Parelcouscous met lamsballetjes, geroosterde artisjok en witte bonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke salade met een Marokkaanse touch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de dressing. Meng het sap van de citroen met de knoflook, de chilipeper, de gember, de bladpeterselie, de koriander, de wittewijnazijn, de za’atar, de honing, de sesamzaadjes en een snuifje zout met 4 eetlepels olijfolie. Meng goed en zet in de koelkast.

  2. 2

    Meng het lamsgehakt met de eidooier, het paneermeel, de kaneel, het korianderpoeder, het komijnpoeder, peper en zout. Meng goed en rol tot balletjes. Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

  3. 3

    Laat de artisjokharten goed uitlekken en meng ze met een scheut olijfolie, peper en zout. Leg ze mee op de bakplaat met de balletjes en bak 15 tot 20 minuten in de oven tot alles gaar en goudbruin is.

  4. 4

    Kook intussen de parelcouscous beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de rode ui en snij ‘m in fijne ringen. Laat het blik witte bonen uitlekken. Meng de witte bonen en parelcouscous met de helft van de dressing. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg de parelcouscous op een bord en leg er de geroosterde artisjokken, de lamsgehaktballetjes en de witte bonen bij. Werk af met extra dressing, de rode ui en enkele blaadjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parelcouscous met lamsballetjes, geroosterde artisjok en witte bonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!