Recept

Gevulde bolcourgettes met parelcouscous en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleine bolvormige courgettes zijn extra mooi om te vullen. Vind je ze niet in de winkel? Gebruik dan in plaats van 2 bolcourgettes 1 gewone courgette die je in de lengte hebt gehalveerd.

Serveer de bolcourgettes eventueel met courgettefocaccia.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het basilicum, de knoflook, de parmezaan, de geroosterde pijnboompitten, olijfolie, peper en zout in een blender en mix tot pesto.

  2. 2

    Snij de bovenkant van de courgettes af en hol de courgettes uit. Zet de bolcourgettes in een ovenschaal en wrijf de binnenkant in met olijfolie. Bak de courgettes 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Hak ondertussen het vruchtvlees van de courgettes fijn. Pel de uien en snij ze fijn. Pel en plet de knoflook. Kook de parelcouscous met een blokje groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. 4

    Verhit wat olie in een braadpan en fruit de ui glazig. Voeg er de knoflook en gehakte courgette aan toe. Bak het geheel op hoog vuur totdat het vocht verdampt is.

  5. 5

    Doe het courgettemengsel in een grote mengkom. Voeg er de parelcouscous, 3 el van de pesto, de gerookte zalm en 20 g geroosterde pijnboompitten aan toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Vul de bolcourgettes met de parelcouscous en zalm en bak nog eens 10 minuten in de oven. Serveer met de rest van de pesto en met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde bolcourgettes met parelcouscous en gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!