8 x heerlijk gebraad voor kerst

De oven die op kerst het meeste werk voor je doet, maar wél volop complimentjes vangen van je gasten? Doe ons maar een van deze heerlijke gebraadjes mét wow-effect.

Bleu, saignant of à point?

We kunnen het niet genoeg herhalen, maar de gaarheid van je vlees is cruciaal. Met een kernthermometer kun je de binnentemperatuur van je vlees controleren, zorg dat je hierbij het bot niet raakt. Hou er rekening mee dat de kerntemperatuur van het vlees nog 2 tot 3 graden stijgt als je het laat rusten onder aluminiumfolie.

Rund

Rosé: 50°C , Saignant: 54-57°C , À point: boven 63°C

Varken

Licht rosé: 65°C, À point: boven 67°C

Lam

Licht rosé: 62°C

Kip of kalkoen

75°C

Hert

Rosé: 57°C

 

Varkensrollade met boschampignons
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Varkensrollade met boschampignons

Show me
Pittig kalkoengebraad met gremolata
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Pittig kalkoengebraad met gremolata

Show me
Varkensrollade met zoete-aardappelplakjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Varkensrollade met zoete-aardappelplakjes

Show me
Luxegehaktbrood met pompoen en chili-yoghurt
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Luxegehaktbrood met pompoen en chili-yoghurt

Show me
Reegebraad met spruitjessalade
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Reegebraad met spruitjessalade

Show me
Lamskroon met geroosterde wortelen
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lamskroon met geroosterde wortelen

Show me
Beef wellington met witloof en gember
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Beef wellington met witloof en gember

Show me
Kalfsgebraad met tweekleurige gratin
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Kalfsgebraad met tweekleurige gratin

Show me

Gerelateerde artikelen