Recept

Varkensrollade met zoete-aardappelplakjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de zoete aardappel in plakjes en doe ze in een kom. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Laat even rusten.

  2. 2

    Snij het varkenshaasje open. Pers de knoflook uit en bestrijk er de binnenkant van het varkenshaasje mee. Snij de mozzarella in plakjes en leg op het vlees. Bind vast met keukentouw, stop er verse tijm tussen en bind op. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er de plakjes zoete aardappel rond en strooi er nog wat tijmblaadjes over.

  3. 3

    Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven. Verlaag na 8 minuten de temperatuur tot 180°C en bak nog 15 minuten verder.

  4. 4

    Maak de oreganosalsa. Doe de blaadjes van de oregano met het citroensap en de zeste in een blender. Voeg de knoflook en 2 eetlepels olijfolie toe en mix fijn. Leng aan met olijfolie tot de salsa de gewenste dikte heeft. Serveer bij het varkenshaasje en de zoete aardappelplakjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensrollade met zoete-aardappelplakjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!