Meest recente artikelen

Raclette: een echte winterse lekkernij

  • Deel dit artikel:
Raclette: een echte winterse lekkernij Artikel

Onmisbaar voor een geslaagde raclette is een heerlijke kaas. Maredsous, met zijn gladde textuur en romige smaak, is hier uitermate geschikt voor. Om de hele winter van te genieten!

Raclette is een typisch Zwitsers gerecht. Traditioneel wordt een halve kaas verwarmd bij een vuur of een speciale oven. Het gesmolten deel wordt dan afgeschraapt en opgegeten met aardappels en groenten. Tegenwoordig wordt raclette-kaas meestal in sneetjes verkocht en gesmolten in de pannetjes van een gourmetstel. De raclette-sneetjes van Maredsous zijn hier werkelijk ideaal voor.

Maredsous-kazen

De Abdij van Maredsous, gelegen in het hart van de vallei van de Molignée, is één van de weinige plaatsen waar kaas nog op de traditionele manier in de kelders vervaardigd wordt.

De rijping van de Maredsous-kaas is uniek. Elke kaas wordt zorgvuldig met de hand gewassen in bronwater, afkomstig van 90m diep onder de abdij.

Uit deze know-how is het gamma van sneetjes kaas, de fagotins en smeerkazen geboren.

Heerlijke winterse raclette

Met het grijze en koude weer heb je vast zin in een gezellig diner bij het haardvuur. Kies voor een gezellige raclette met Maredsous-kaas, ideaal om te delen met familie en vrienden.

Voor een goede raclette voorzie je gekookte aardappelen, een ruime selectie aan vlees of charcuterie (worst, gekookte of gerookte ham, Grisonvlees of eventueel zeevruchten), een groene salade, en het allerbelangrijkste: de kaas

Nu je vrienden optrommelen en… smullen maar!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen