Meest recente artikelen

Genieten van de kazen van Giovanni Ferrari

Genieten van de kazen van Giovanni Ferrari Artikel

Al bijna 200 jaar blinkt het familiebedrijf Giovanni Ferrari uit in het maken van traditionale parmezaan, Grana Padano en mengelingen voor culinaire bereidingen. Vanaf maart zullen 8 Giovanni Ferrari kazen ook in België verkrijgbaar zijn.

In maart zal Giovanni Ferrari een assortiment van 8 kazen voorstellen aan de Belgische markt: de spieën en de geraspte Parmigiano Reggiano en Grana Padano, de Grana Padano vlokken en de 3 mixen van Italiaanse geraspte kazen voor Italiaanse gastronomische gerechten: Sublime Filante, Gusto Classico en Bello Gratinato.

Wij mochten  voorproeven

Welke kaas is de Gran Padano en welke de Parmigiano. Daar ging het bij het testen al even mis. Grote twijfel, maar de meeste van ons waren fout. Parmigiano Reggiano en Grana Padano zijn twee harde geperste kazen die vaak met elkaar verward worden. Hun smaak, uiterlijk en voedingswaarde liggen dicht bij elkaar.

Wanneer we op het verschil gewezen werden, was het wel duidelijk. Gran Padano heeft een minder fruitig aroma en een iets hardere en korreligere textuur dan de Parmezaanse kaas.

Perfect voor culinaire bereidingen

Voor de gelegenheid laat chef Alessandro Di Sarno ons ook een menu proeven, gemaakt met de Giovanni Ferrari kaasmixen.

 

Op pizza's, lasagnes of cannelloni's gebruik je mix Sublime Filante, een mengeling van Mozzarella, Provolone, Formaggi Stagionati en Pecorino. Je krijgt een ongeëvenaarde, heerlijk smeltende textuur.

De mix Bello Gratinato op basis van Emmentaler, Pecorino, Formaggi Stagionati en Mozzarella geeft al je ovengerechten een unieke smaak en een gegratineerd korstje.

De mix Gusto Classico brengt smeltende, fruitige kazen samen en is ideaal voor het afwerken van pasta, risotto, gnocchi, escalope milanese,…

Giovanni Ferrari

Alles begon bij de oprichting van een kleine melkerij in 1823 in het hartje van Lombardije. om zijn melk beter te kunnen bewaren en vervoeren, verwerkte oprichter Peppino Rossi de melk tot boter, mascarpone, grana padano… Zijn kleinzoon, Silvio Ferrari, trok vervolgens met zijn producten over de grenzen van Lombardije.

In 1960 vormde Giovanni Ferrari de familiemelkerij om tot Industria Casearia Giovanni Ferrari S.p.A en voert innovaties door. Door zijn locatie in de regio van Parma en Lodi kan het bedrijf genieten van een beschermde oorsprongsbenaming voor zijn Parmigiano Reggiano en zijn Grana Padano Riservo

In 1980 lanceerde Ferrari een product dat hem marktleider maakt op het gebied van verse geraspte kaas en mixen van geraspte kazen in Italië: de Gran Mix Ricetta Classica, een mengeling van Parmigiano Reggiano, Grana Padano en Zwitserse Emmentaler.

Vandaag staat het merk synoniem voor een uitstekende reputatie en de goedkeuring van de italianen. Binnenkort ook van jou?

De 8 kazen van Giovanni Ferrari vind je nu in de winkel!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen