Recept

Gefrituurde courgettebloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Felice Miluzzi  is chef van Rossi, een gastronomisch Italiaans restaurant in Leuven. Hij is dol op deze gefrituurde courgettebloemen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 80°C. Begin met de saus. Pel de tomaten: dompel ze enkele seconden onder in kokend water, laat ze schrikken onder ijskoud water en haal dan de schil eraf. Leg de tomaten in een ovenschaal. Bestrooi ze met suiker, zout, de takjes tijm en olijfolie en zet ze 5 uur in de oven. Laat de tomaten afkoelen en mix ze in de blender tot een smeuïge dip.

  2. 2

    Mix de bloem met het maïszetmeel en de prosecco tot een glad beslag.

  3. 3

    Blaas de courgettebloemen voorzichtig een beetje open tot er plaats is voor een vulling. Wentel elk blokje mozzarella in een ansjovisfilet en stop ze in de holtes van de courgettebloemen. Sluit de blaadjes van de courgettebloemen voorzichtig. Wentel de courgettebloemen door het proseccobeslag.

  4. 4

    Verhit een bodempje zonnebloemolie in een gietijzeren pan tot 180°C. Bak de courgettebloemen in ongeveer 3 minuten goudgeel en krokant in de olie. Frituur zo alle bloemen en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Meng de verschillende kruiden met een scheutje frambozenazijn en extra vierge olijfolie. Serveer de gefrituurde courgettebloemen met het slaatje en lepel er de dip van gekonfijte tomaten bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gefrituurde courgettebloemen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!