Meest recente artikelen

Snel eten maakt je dik

Snel eten maakt je dik Artikel

Gezellig en lang tafelen zit er niet meer in voor de meeste mensen, want volgens een onderzoek eten we tegenwoordig in 14 minuten en 27 seconden én meestal dan nog alleen. Een slechte trend want het werkt zwaarlijvigheid in de hand!

Twintig jaar geleden spendeerden we gemiddeld nog 33 minuten aan eten en meestal gebeurde dat in het gezelschap van anderen. Er is dus zeker sprake van een grote verandering op dit vlak.

Britse onderzoekers wijten het gebrek aan tijd om maaltijden te bereiden en op te eten als belangrijkste oorzaak voor zwaarlijvigheid. Slechts één op tien mensen neemt meer dan een half uur de tijd, terwijl zeven op de tien het eten binnenspelen in minder dan 15 minuten. Het is zelfs zo dat velen niet meer aan tafel eten, maar plaats nemen achter de televisie of computer. Ook lezen, schrijven en telefoneren zijn favoriete bezigheden tijdens het eten.

Voedingsdeskundigen pleiten er dan ook voor dat families opnieuw samen aan tafel gaan. Automatisch gaan de maaltijden dan een stuk gezonder worden dan de snacks die meestal gegeten worden voor de televisie.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen