Meest recente artikelen

3 x groene thee betekent afvallen

  • Deel dit artikel:
3 x groene thee betekent afvallen Artikel

Een onderzoek aan de universiteit van Queensland heeft aangetoond dat je afvalt wanneer je drie kopjes groene thee per dag drinkt. Zelfs als je verder ongezond blijft eten, zou dit voldoende moeten zijn om kilo's kwijt te spelen...

Het onderzoek toonde aan dat groene thee je bloeddruk verlaagt en je lichaam helpt om suikers te verwerken, waardoor je automatisch gaat afvallen. Opgelet: de groene thee moet wel bestaan uit een mengeling van groene thee, pepermunt, druivenpitten en extract van olijfbladeren!

De onderzoekers deden hun testen op ratten en daaruit bleek dat ratten die veel suiker en vetten eten dubbel zoveel vet rond de taille en een hoge bloeddruk hebben. Na hen iedere dag een kopje groene thee voor te schotelen, verdween het vet en daalde hun bloeddruk. En wat nog straffer is: zelfs de ratten die nadien dezelfde ongezonde eetgewoontes bleven aanhouden, bleven gewicht verliezen!

Volgens professor Brown van de universiteit van Queensland zou de thee hetzelfde effect hebben op mensen. Vorige studies wezen al uit dat groene thee je hongergevoel vermindert, je minder zin in eten geeft en je cholesterol verlaagt.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen