Meest recente artikelen

Maak je eigen kant-en-klaar deegmix!

DIY

  • Deel dit artikel:
Maak je eigen kant-en-klaar deegmix! Artikel

Cake zet je nóg sneller op tafel als je een kant-en-klare deegmix gebruikt. Maar wie zegt dat je die in de winkel moet kopen? Homemade kan ook!

Zo ga je te werk:

  • Doe 300 g zelfrijzende bloem in een bokaal met inhoud van 1 l.
  • Schep er 200 g suiker op, 1 zakje vanillesuiker en 1 kl zout. Sluit de bokaal.
  • Wanneer je gaat bakken, klop je 115 g boter zacht in een mengkom.
  • Voeg er de inhoud van de bokaal aan toe, mix 30 minuten.
  • Voeg 300 ml melk, 2 el olie en 3 eieren toe en klop nog een minuutje door.
  • Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak 20 à 25 minuten in de oven, voorverwarmd op 175°C.
  • Laat afkoelen op een rooster en werk eventueel af met glazuur, met poedersuiker…
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen